Φουντώνει η μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή στην Basket League μόλις δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με τον Κεραυνό όπως ήταν αναμενόμενο να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί. Η διαφορά φέτος είναι ότι οι ομάδες που απειλούν τους περσινούς νταμπλούχους είναι αρκετές.
Πέραν της ΑΕΚ που εδώ και χρόνια είναι το μόνιμο ζευγάρι του τελικού με τον Κεραυνό, φέτος υπάρχει το ανανεωμένο ΑΠΟΕΛ του Λευτέρη Σούμποτιτς αλλά και οι δύο ομάδες της Λεμεσού, ΑΕΛ και Απόλλωνας που έχουν τις δικές τους πιθανότητες για να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου.
Ας ρίξουμε μια ματιά στους διεκδικητές του τίτλου δύο μόλις στροφές πριν την έναρξη των play off.
Δεδομένα, ο Κεραυνός φαντάζει να έχει τον πρώτο λόγο καθώς η ομάδα του Μιχάλη Κακιούζη έχει δείξει την απαραίτητη σταθερότητα από την αρχή του πρωταθλήματος ενώ σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα παίζει ρόλο και το μέταλλο του πρωταθλητή.


Η ταλαιπωρημένη από τραυματισμούς και αλλαγές παικτών ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου παρά τις όποιες αντιξοότητες. Την κατάλληλη στιγμή θα έλεγε κανείς το οπλοστάσιο του «Λείβα» γεμίζει ξανά ενόψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος.


Η ομάδα που κλέβει φέτος όμως την παράσταση, η ομάδα που θα λέγαμε μπήκε σφήνα στο δίδυμο Κεραυνού, ΑΕΚ είναι το ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς με αρκετούς Κύπριους αλλά και ποιοτικούς ξένους θέλει να κάνει την έκπληξη. Πέραν από την δεδομένη αγωνιστική ποιότητα το όπλο του φετινού ΑΠΟΕΛ είναι το πάθος που βγάζουν στο γήπεδο έχοντας πάντα στο πλευρό τους ένα; Γεμάτο Λευκόθεο.


Την σκυτάλη παίρνουν οι ομάδες της Λεμεσού. Έπειτα από χρόνια πέραν του Απόλλωνα σφήνα, στους λεγόμενους μεγάλους έχει μπει και η ΑΕΛ. Οι γαλάζιοι με στρατηγό τον Ηλιάδη και από κοντά τον γερόλυκο Παντούρη μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα σε όλους. Στην αντίπερα όχθη η ΑΕΛ με όπλο την περιφέρεια της και πινελιές από τον Μανιάτη και τον Γεωργίου και φυσικά το γήπεδο της μπορεί να κάνει ζημίες.


Η ουσία είναι ότι έπειτα από πολλά χρόνια αρχίζουν σιγά σιγά τα ply off και δεν είμαστε σίγουροι αν φέτος το ζευγάρι θα είναι ξανά Κεραυνός- ΑΕΚ. Ακόμα και αν στο τέλος αυτές είναι οι ομάδες που θα φτάσουν στους τελικούς (πιθανό σενάριο) μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι τουλάχιστον στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας η μάχη για τον τίτλο έχει αποκτήσει μια άγρια ομορφιά.
Τώρα είναι η ώρα που ξεχωρίζουν οι ομάδες πρωταθλητισμού και ομάδες πυροτέχνημα…
Αναλυτικά η βαθμολογία δύο αγωνιστικές πριν το τέλος…

Γρηγόρης Γρηγοράς