Η Λεβερκούζεν νίκησε 3-2 τη Μονακό και πήρε, εντέλει, την πρόκριση στα πέναλτι, όπου οι παίκτες του Τσάμπι Αλόνσο έκαναν το 5/5 στις εκτελέσεις τους και επικράτησαν 5-3!

Ακόμη κι αν δεν είχε καταργηθεί ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, το ματς της Μονακό με τη Λεβερκούζεν θα πήγαινε στην παράταση μετά το 3-2 των Γερμανών – σκορ με το οποίο είχαν νικήσει και οι Γάλλοι εκτός έδρας.

Εντέλει, χρειάστηκαν τα πέναλτι για να πάρει το εισιτήριο για τους «16» του Europa League η Μπάγερ, οι παίκτες της οποίας ευστόχησαν και στις πέντε προσπάθειες, φέρνοντας το 5-3!Οι «ασπιρίνες» άνοιξαν το σκορ με τον Βιρτς στο 13’, με τον Μπεν Γεντέρ να ισοφαρίζει άμεσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 19’.Παρ’ όλα αυτά, η Μπάγερ ανέκτησε άμεσα το προβάδισμα μόλις ένα δίλεπτο αργότερα, χάρη σε εξαιρετικό σουτ του Παλάσιος μέσα από την περιοχή!

Η πανέμορφη κεφαλιά του Αντλί στο 58’ έδωσε σκορ πρόκρισης στη Λεβερκούζεν, με τους Μονεγάσκους να αντιδρούν και να μειώνουν με τον Εμπολό στο 84’ – στέλνοντας την αναμέτρηση στην παράταση! Τίποτα δεν άλλαξε στη μισή ώρα επιπλέον χρόνου, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, Αζμούν, Αμίρι, Ταπσόμπα, Σικ και Ντιαμπί ευστόχησαν για τους φιλοξενούμενους, με τον Ματάτσο να βλέπει την εκτέλεσή του να καταλήγει στο δοκάρι…