H διπρόσωπη Μάντσεστερ Σίτι τα θαλάσσωσε στην επανάληψη στην έδρα της Λειψίας και το 1-1 αφήνει τα πάντα ανοιχτά για την ρεβάνς.

Για να πάρεις το Champions League χρειάζεσαι μερικές μεγάλες, πειστικές βραδιές. Χρειάζεσαι ηχηρές εμφανίσεις που δείχνουν υπεροχή, θέληση, κλάση. Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να δηλώνει ότι θέλει κολασμένα τον μόνο τίτλο που λείπει από την συλλογή της, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις, δύσκολα θα έχει τίποτα. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα σταμάτησε να παίζει μετά το πρώτο μέρος και το 1-1 στην έδρα της Λειψίας αφήνει τα πάντα ανοιχτά για την ρεβάνς.

Μονότερμα…

Για 45 λεπτά το παιχνίδι δεν έμοιαζε με μία αναμέτρηση για τους «16» του Champions League, αλλά με μία φιλική αναμέτρηση του καλοκαιριού, όπου ο ισχυρός αρνείται να δώσει την μπάλα και στην αντίπαλη ομάδα για να παίξει!

Η Μάντσεστερ Σίτι άγγιξε το 80% κατοχής, «έπνιξε» τον αντίπαλο της, ο Έντερσον ήταν για ένα ημίχρονο θεατής χωρίς εισιτήριο.

Όχι, ότι οι πολίτες είχαν σοβαρές ευκαιρίες, περισσότερο έδειχναν να παίζουν με τα νεύρα του αντιπάλου. Μέχρι να έρθει το 0-1 από τον Μαχρέζ, υπήρχε μόνο μία κεφαλιά του Ρουμπέν Ντίας (14’) και τίποτα άλλο, σε ένα ληθαργικό σκηνικό που έσπασε στο 27ο λεπτό.

Ο Γκρίλις έκλεψε την μπάλα σωστά, με κάθετη μπαλιά σημάδεψε τον Γκουντογάν που άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Μαχρέζ με αριστερό διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής άφησε όρθιο τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 0-1 (27’).

Με ένα ανάλογο τρόπο (κλέψιμο ψηλά), η Μάντσεστερ Σίτι πήγε να σκαρώσει άμεσα και δεύτερο τέρμα, όμως το φαλτσαριστό του Γκρίλις πέρασε ελάχιστα άουτ (36’), ενώ λίγο αργότερα (40’) μία κεφαλιά του Ρόδρι πέρασε λίγο άουτ, σε ένα πρώτο μέρος απόλυτης αγγλικής κυριαρχίας.

Αλλαγή σκηνικού

Μπορεί μόνο μία αλλαγή δεξιού μπακ να αλλάξει όλη την εικόνα ενός αγώνα; Μπορεί. Η είσοδος του Χένριχς στο παιχνίδι αντί του Κλόστερμαν έφερε άλλη ενέργεια, με τους «ταύρους» να μοιάζουν με άλλη ομάδα.

Ο Γερμανός μπακ είχε μία προειδοποιητική άστοχη κεφαλιά (53’), ενώ δύο λεπτά αργότερα βγήκε τετ-α-τετ με τον Έντερσον, όμως το σουτ του πέρασε ελάχιστα αόυτ σε κλασική ευκαιρία για το 1-1.

Δίχως τον Ντε Μπρόινε και με τον Χάαλαντ εντελώς αποκομμένο μπροστά, η Μάντσεστερ Σίτι έμοιαζε να έχει πάθει ολική καθίζηση, με το γκολ της ισοφάρισης να φωνάζει ότι έρχεται.

Ο Έντερσον αρνήθηκε την ισοφάριση στον Αντρέ Σίλβα σε δύο περιπτώσεις (63’, 68’), όμως ζύγισε λάθος την έξοδο του σε σέντρα του Χάλστενμπεργκ.

Ο Γκβάρντιολ σηκώθηκε στον… Θεό και με κεφαλιά έκανε το 1-1 (70’), γκολ που δικαιούνταν απόλυτα η Λειψία με βάση την εικόνα της στην επανάληψη.

Ο Μπλάσβιχ κράτησε το 1-1 σε κλασική ευκαιρία του Γκιντογάν (78’) και από εκεί και μετά, οι δύο ομάδες άρχισαν να σκέφτονται τον επαναληπτικό! Κανένα ρίσκο, καμία φάση, ο Γκουαρντιόλα έβγαλε το ματς δίχως να κάνει αλλαγή. Το 1-1 αφήνει τα πάντα ανοιχτά για την ρεβάνς του Etihad.

ΛΕΙΨΙΑ (Μάρκο Ρόζε): Μπλάσβιχ – Κλόστερμαν (46’ Χένριχς), Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Χάλστενμπεργκ (88’ Ράουμ) – Λάιμερ, Σλάγκερ (82’ Αϊνταρά) – Σόμποσλάι, Φόρσμπεργκ (66’ Νκουνκού)) – Αντρέ Σίλβα (82’ Πόουλσεν), Βέρνερ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα):  Έντερσον – Γουόκερ, Ρουμπέν Ντίας, Ακάνζι, Ακέ – Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκιντογάν – Γκρίλις, Μαχρέζ, Χάαλαντ.