Το πρωτάθλημα επιστρέφει, επιτέλους, όπως φαίνεται στον ιταλικό Νότο! Η Νάπολι, μετά από 30 και πλέον χρόνια, είναι έτοιμη να κατακτήσει το τρίτο της σκουντέτο. Προπορεύεται ήδη με 15 βαθμούς από τους διώκτες της, η εικόνα της είναι εκπληκτική και κάθε εντός έδρας παιχνίδι της μετατρέπεται σε πάρτι από τον κόσμο της.

Η κούπα δεν χάνεται ούτε με… αυτοκτονία, αφού πρέπει να γίνουν πράματα και θάματα για να μην το σηκώσει. Διότι δεν είναι μόνο η δική της, εξαιρετική, εικόνα, αλλά και αυτή των αντιπάλων της που δεν πείθει με τίποτα. Κάπως έτσι, οι ετοιμασίες για τη φαντασμαγορική φιέστα στη Νάπολη έχουν ξεκινήσει ήδη.

Ο δήμαρχος της πόλης, Γκαετάνο Μανφρέντι, καταστρώνει τα σχέδιά του για τη μεγάλη γιορτή, η οποία «δεν θα έχει μόνο αθλητικό αλλά και πολιτικό αντίκτυπο», όπως αναφέρει. Η φιέστα θα διεξαχθεί σε κεντρικό σημείο και συγκεκριμένα στην Piazza del Plebiscito, με τις συζητήσεις και με την αστυνομία να έχουν ήδη ξεκινήσει ώστε να υπάρχουν τα κατάλληλη μέτρα ασφαλείας και οι χιλιάδες οπαδοί των «παρτενοπέι» να γιορτάσουν χωρίς προβλήματα.

Μάλιστα, υπάρχει και η ιδέα πέραν της κεντρικής γιορτής να διεξαχθούν και τοπικές γιορτές ανά περιοχές στη Νάπολη σε… παράλληλη στιγμή, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συνωστισμός στην Piazza del Plebiscito.

Αν μη τι άλλο, η προσμονή των Ναπολιτάνων για ένα πρωτάθλημα στη μετά Μαραντόνα εποχή είναι τεράστια και αναμένεται να υπάρξουν εντυπωσιακές εικόνες από τον ιταλικό Νότο.