Η Νάπολι δεν επηρεάζεται από σύνορα και μετέφερε στη Γερμανία το πάρτι που κάνει στην Ιταλία. Το 2-0 επί της Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη σημειώθηκε με θεαματικό τρόπο και τους Βίκτορ Όσιμεν και Χβίτσα Κβαρατσχέλια να κάνουν πάρτι απέναντι σε μία ανήμπορη να αντιδράσει ομάδα.
Ο Νιγηριανός επιθετικός άνοιξε το σκορ λίγο μετά το αποτυχημένο πέναλτι του Γεωργιανού ζογκλέρ, με τον Κέβιν Τραπ να κάνει κι άλλες επεμβάσεις για να κρατήσει χαμηλά το σκορ, μέχρι το γκολ του Τζιοβάνι ντι Λορέντζο να δώσει στην ομάδα του απόλυτο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.
Ο δεύτερος αγώνας, στο “Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα”, θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου με τη Νάπολι να έχει το πάνω χέρι.
Οι Γερμανοί έδειξαν χαρακτήρα για περίπου είκοσι λεπτά από τη σέντρα του αγώνα, κλείνοντας τους “παρτενοπέι” στο γήπεδό τους και χάνοντας μια ευκαιρία με τον Ραντάλ Κολό Μουανί. Αυτή αφύπνισε τους φιλοξενούμενους, που μετά το 20λεπτο άρχισαν το σόου τους στην “Ντόιτσε Μπανκ Αρένα”.
Απόλυτος πρωταγωνιστής στο 1ο μέρος ο Ίρβινγκ Λοσάνο, ο οποίος έκανε τα πάντα από δεξιά, τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά και εκτελεστικά. Από τα πόδια του άρχισαν οι μεγάλες ευκαιρίες της Νάπολι, αφού στο 35′ είχε σουτ στο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Όσιμεν ανατράπηκε από τον Αουρέλιο Μπούτα, όμως ο Κβαρατσχέλια νικήθηκε από τον εξαιρετικό Κέβιν Τραπ από το σημείο του πέναλτι.
Οι παίκτες της Άιντραχτ παρέμειναν απρόσεκτοι όμως και με τον Λοσάνο από δεξιά η Νάπολι έφτασε στο 1-0 στο 40‘. Ο Μεξικανός έφυγε στην κόντρα έπειτα από λάθος, σέντραρε για τον Όσιμεν που από κοντά έφτασε τα 20 γκολ σε 24 αγώνες τη φετινή σεζόν, ισοφαρίζοντας την κορυφαία ατομική επίδοσή του στο σκοράρισμα.
Οι Γερμανοί έκαναν λάθος με τη σέντρα και οι δύο παίκτες της Νάπολι επανέλαβαν την προηγούμενη φάση, μόνο που αυτήν τη φορά ο Νιγηριανός επιθετικός ήταν οφσάιντ κι έτσι δεν έγινε το 2-0.
Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα με τους φιλοξενούμενους και διατηρήθηκε και στο 2ο μέρος. Ένα σουτ του Λοσάνο που απέκρουσε ο Τραπ κι ένα τετ α τετ του Κβαρατσχέλια στο οποίο ο Γερμανός τερματοφύλακας βγήκε ξανά νικητής προϊδέαζαν γι’ αυτό που θα ερχόταν. Ο Κολό Μουανί το έκανε πιο εύκολο, αφού αποβλήθηκε στο 58′, όταν πάτησε τον Αντρέ Φρανκ Ζαμπό Ανγκισά σε διεκδίκηση μπάλας όπου ο αντίπαλός του τον πρόλαβε με τάκλιν.
Με παίκτη παραπάνω, ένας πανέμορφος συνδυασμός του Ζαμπό Ανγκισά και του Κβαρατσχέλια κατέληξε σε τακουνάκι του Γεωργιανού και πλασέ του Τζιοβάνι ντι Λορέντζι για το 2-0.
Ο Όλιβερ Γκλάσνερ έκανε τις πρώτες αλλαγές του, όμως πλην ενός σουτ του Ντάιτσι Καμάντα δεν απείλησε ξανά τον Άλεξ Μερέτ. Αντιθέτως, η Νάπολι παρέμεινε πιο επικίνδυνη, βρήκε άλλες δύο φάσεις με τον Όσιμεν και τον Χιοβάνι Σιμεόνε και μπορεί να μη βρήκε τρίτο γκολ, όμως κρατάει την τύχη στα χέρια της και σε αυτήν τη διοργάνωση.

ΑΙΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Γιάκιτς, Εντικά, Μπούτα (69′ Κνάουφ), Καμάντα, Σο, Μαξ, Λίντστρεμ (69′ Μπορέ), Κολό Μουανί, Γκέτσε (81′ Αλιντού)

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ, Ολιβέρα, Ζαμπό Ανγκισά (80′ Εντομπελέ), Λομπότκα, Ζιελίνσκι, Λοσάνο (80′ Έλμας), Όσιμεν (84′ Σιμεόνε), Κβαρατσχέλια (84′ Πολιτάνο)