Η Ρεάλ τα βρήκε σκούρα στην Παμπλόνα απέναντι στην Οσασούνα, όμως με ένα γκολ του Φεντερίκο Βαλβέρδε κι ένα του Μάρκο Ασένσιο στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 για την 22η αγωνιστική της La Liga.

Οι πρωταθλητές παρατάχθηκαν χωρίς τον Καρίμ Μπενζεμά και τους τραυματίες Τόνι Κρόος και Φερλάν Μεντί, με συνέπεια ο Κάρλο Αντσελότι να κάνει για άλλη μια φορά αλχημείες στην ενδεκάδα. Η Οσασούνα προέβαλε σθεναρή αντίσταση και κατάφερε να κρατήσει την ισορροπία και δη στο 1ο μέρος, διατηρώντας τους “μερένγκες” μακριά από την εστία του Σέρχιο Ερέρα.

Η μία καλή στιγμή της Ρεάλ και ο εκνευρισμός μεταξύ κυρίως του Βινίσιους με τους αντιπάλους του κράτησαν το 0-0 στο πρώτο 45λεπτο. Το 2ο μέρος άρχισε με παρόμοια εικόνα, αλλά τους παίκτες του Χακόμπα Αρασάτε λίγο πιο επιθετικούς

Ο Τιμπό Κουρτουά απέκρουσε ένα καλό σουτ και γλίτωσε ένα γκολ χάρη στο δοκάρι στα μέσα του 2ου ημιχρόνου και η τιμωρία δεν άργησε. Στο 78′ ο Βαλβέρδε πήρε την ασίστ από τον Βινίσιους κι άνοιξε το σκορ με πλασέ απ’ το πέναλτι. Η Οσασούνα δεν βρήκε απάντηση και η Ρεάλ σημείωσε άλλα δύο γκολ στην αντεπίθεση. Εκείνο του Βινίσιους δεν μέτρησε λόγω οριακού οφσάιντ, το άλλο του Μάρκο Ασένσιο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ