Με πρωταγωνιστή τον Τσίρο Ιμόμπιλε που πέτυχε ντοπιέτα στο δεύτερο ημίχρονο, η Λάτσιο επικράτησε 2-0 της Σαλερνιτάνα και έπιασε τετράδα! Στην 4η θέση με 42 βαθμούς οι Ρωμαίοι, στο -2 από την 3η Μίλαν, στην 16η με 21 η Σαλερνιτάνα.

Μάλιστα, ο έμπειρος φορ έφτασε τα 191 γκολ και έγινε ο όγδοος σκόρερ στην ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος, «χαλώντας» το ντεμπούτο του Πάουλο Σόουζα στον πάγκο των γηπεδούχων που βρίσκονται σε δύσκολη θέση και κινδυνεύουν άμεσα.

Χωρίς τέρματα κύλησε το πρώτο ημίχρονο, με τους «λατσιάλι» να χτυπάνε στο δεύτερο μέρος του αγώνα. Στο 60’ ο Ιμόμπιλε άνοιξε το σκορ, με τον Ιταλό να χτυπάει 9 λεπτά αργότερα και από την άσπρη βούλα για το 2-0. Μια παράβαση που είχε κερδίσει νωρίτερα ο ίδιος, αλλά χρειάστηκε η εξέταση του VAR για να δοθεί το πέναλτι.

Η Σαλερνιτάνα δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική και δεν έφτιαχνε φάσεις, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Λάτσιο που κέρδισε δεύτερο πέναλτι λίγο πριν το φινάλε με τον Μπρον να αποβάλλεται. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λουίς Αλμπέρτο, ο οποίος νικήθηκε από τα έντεκα βήματα από τον Σέπε, αστοχώντας και στο ριμπάουντ σε κενή εστία με το 2-0 να μένει ως το φινάλε.

Από την άλλη, η Έμπολι κρατούσε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην έδρα της Φιορεντίνα, αλλά την… πάτησε στο φινάλε και οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 για την 23η αγωνιστική της Serie A.

Ο Καμπιάτζι άνοιξε το σκορ στο 29’ για την Έμπολι, με την Φιορεντίνα στο 37’ να ισοφαρίζει αλλά το γκολ του Μπαράκ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Παρότι οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο ματς και την κατοχή, δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Μέχρι και το 85’ όταν ο Καμπράλ ισοφάρισε σε 1-1, σώζοντας την ομάδα του από την εντός έδρας ήττα.