Πεπεισμένος ότι η Άρσεναλ έχει κερδίσει τη συμπάθεια των φιλάθλων με το ποδόσφαιρο που παίζει και πως ο περισσότεροι στο Νησί θα ήθελαν να δουν εκείνη πρωταθλήτρια τη φετινή σεζόν, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Μικέλ Αρτέτα.
Η ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη Τετάρτη (1-3 εντός έδρας) ήρθε στο πλέον ακατάλληλο χρονικό σημείο για την Άρσεναλ, αφού διαδέχτηκε την ήττα από την Έβερτον (0-1 εκτός) και την ισοπαλία με την Μπρέντφορντ (1-1 εντός) και έφερε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μαζί της στην κορυφή της Premier League και με καλύτερη διαφορά τερμάτων, έστω και με ματς περισσότερο.
Από την πλευρά του πάντως ο Μικέλ Αρτέτα δεν χάνει την αισιοδοξία του για τη συνέχεια και με δηλώσεις που έκανε ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος το Σάββατο (18/02) στην έδρα της Άστον Βίλα, τόνισε πως οι κανονιέρηδες έχουν κερδίσει τη συμπάθεια πολλών φιλάθλων με τον τρόπο παιχνιδιού τους.
«Συμφωνώ με την άποψη ότι οι περισσότεροι οπαδοί των άλλων ομάδων θέλουν να κερδίσει η Άρσεναλ τον τίτλο (σ.σ, και όχι η Σίτι). Είναι εξαιτίας αυτών που βλέπουν, ο κόσμος μας συμπαθεί εμάς και τους παίκτες μας από τον τρόπο που έχουμε κάνει πράγματα.
Δεν νομίζω πως υπήρξαμε ποτέ φαβορί, δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι το Νο 1 φαβορί από την πρώτη ημέρα επειδή έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση το μεγαλύτερο διάστημα από αυτά τα πέντε τελευταία χρόνια», είπε μεταξύ άλλων ο Ισπανός προπονητής των κανονιέρηδων, για να προσθέσει: «Πριν τη σεζόν, εάν ήταν να ποντάρεις κάπου τα λεφτά σου για το ποια ομάδα θα έπαιρνε τον τίτλο, νομίζω πως οι περισσότεροι θα επέλεγαν κάτι διαφορετικό από την Άρσεναλ.
Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να παίζουμε με την ίδια ενέργεια και να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Θα πρέπει να κάνεις πράγματα με συνέπεια και σε υψηλό επίπεδο.
Θα πρέπει επίσης να έχεις όλους τους παίκτες διαθέσιμους και να έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ροτέισον, ώστε να μπορείς να αλλάζεις παίκτες όταν εκείνοι δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάστασή τους».