Τις επίμαχες φάσεις από τους αγώνες κυπέλλου ανέλυσε στον Super Sport FM 104.0 ο Γιαννάκης Κυπριανίδης.

ΑΕΛ-ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
«Στο 78’ ο Φωτίου έδωσε πέναλτι για χέρι του Οφόρι. Ενώ ήταν κάτοχος της μπάλας, στην προσπάθεια να την διώξει ο αντίπαλος πρόβαλε το πόδι του και η μπάλα πήγε αμέσως πίσω. Έρχεται το χέρι μπροστά από το στήθος του Οφόρι και η μπάλα χτυπάει πάνω. Κακώς δόθηκε αυτό το πέναλτι. Δεν ήταν σε αφύσικη θέση. Για μένα υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη από τον VARίστα. Ο διαιτητής είδε το στιγμιαίο χέρι, όμως ο VARίστας είχε την πολυτέλεια να το δει και να το ξαναδεί.
Στο 82’ ζήτησε πέναλτι η Νέα Σαλαμίνα. Το χέρι έγινε εκτός περιοχής. Σκάζοντας η μπάλα χτύπησε στα χέρια του παίκτη της ΑΕΛ. Το VAR δεν μπορούσε να επέμβει από τη στιγμή που η φάση ήταν εκτός περιοχής».

ΔΟΞΑ-ΠΑΦΟΣ FC
«Στο 56’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στον Βαλακάρι, ο βοηθός έδωσε οφσάιντ, ελέγχθηκε η φάση κι όντως ήταν οφσάιντ. Σωστά επίσης δόθηκε το πέναλτι της Δόξας, υπήρχε παράβαση».

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΠΟΕΛ
«Έδινε πολύ εύκολα φάουλ ο διαιτητής, σε σχέση με άλλους ξένους διαιτητές που έρχονται και σφυρίζουν λιγότερο. Δεν ήταν διεθνής διαιτητής. Το γκολ του ΑΠΟΕΛ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, από τη στιγμή που ο Μακέντα επηρέασε τον αμυντικό, ήταν σωστή η απόφαση. Το θέμα ήταν κατά πόσον επηρέασε την απόκρουση του παίκτη της αντίπαλης ομάδας.
Στη 2η κίτρινη του Καρώ, δεν ήταν για το είδος του φάουλ. Ήταν ένα απλό σπρώξιμο. Όμως με αυτό το σπρώξιμο σταμάτησε μία υποσχόμενη επιθετική ενέργεια. Γι’ αυτό την έδειξε.
Στο δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ, δεν ξεκαθαρίζεται αν υπήρξε σπρώξιμο του Μακέντα στον Γιούστε. Δεν γίνεται όμως να ήταν για οφσάιντ».