Η Μάντσεστερ Σίτι φυσικά φιγουράρει ως η πιο πιθανή από τις αγγλικές ομάδες που συμμετέχουν στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, για να κατακτήσει το τρόπαιο που τόσο πολύ κυνηγάει κάθε χρονιά και αποτυγχάνει να προσθέσει στον πίνακα με τους τίτλους της. Απόλυτο φαβορί βάσει πιθανοτήτων και υπολογισμών χρίστηκε η Μπάγερν Μονάχου, πιο πιθανό να περάσει στους «8» η Τσέλσι παρά η Λίβερπουλ.
Η Opta ανέλυσε και παρουσίασε με αριθμούς τις πιθανότητες καθεμιάς από τις ομάδες που συμμετέχουν στα νοκ-άουτ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, με την Μπάγερν Μονάχου να είναι εκείνη με το μεγαλύτερο ποσοστό κατάκτησης του τροπαίου, φτάνοντας στο 25,9%.
Αμέσως μετά έρχεται η Μάντσεστερ Σίτι που κληρώθηκε για τους «16» με αντίπαλο την Λειψία και γι’ αυτό είναι το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στους «8», έχοντας ποσοστό που φτάνει στο 75,2%! Όσο για τον πιθανό θρίαμβο της άφιξης στον μεγάλο τελικό και της επιτυχίας εκεί, οι «πολίτες» έχουν 20,6% πιθανότητες!
Αυτό είναι το μεγαλύτερο νούμερο που παρατηρείται ανάμεσα στις αγγλικές ομάδες, με την Λίβερπουλ που είναι η 2η στη λίστα των Βρετανών, να βρίσκεται αρκετά πιο χαμηλά και έχει μόλις 6,1% πιθανότητες για τον τίτλο. Βέβαια, οι «κόκκινοι» είναι και οι μοναδικοί που έχουν ποσοστό μικρότερο του 50% από τους υπόλοιπους Άγγλους για να βρεθούν στα προημιτελικά, αφού έχουν να παίξουν με την Ρεάλ Μαδρίτης στους «16».
Στο 3,4% η Τσέλσι για την κούπα, στο 2,5% η Τότεναμ που βρίσκεται στα νοκ-άουτ και ίσως πετυχαίνει την Μίλαν σε κατάσταση που να δίνει ελπίδες στο σύνολο του Κόντε για περαιτέρω πορεία στη φετινή διοργάνωση.