Εφτά απορίες πριν τους «16» του Champions League!

Μοιάζει να έχει περάσει κάνα… δεκάμηνο από τις 2 Νοεμβρίου, ημέρα που είχε ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων του Champions League της σεζόν 2022/23.

Η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ τον Νοέμβριο… ξεχείλωσε το διάστημα μεταξύ γκρουπ και νοκ άουτ στους 3,5, σχεδόν, μήνες, όμως η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση επιστρέφει επιτέλους απόψε!

Ασφαλώς οι 16 σύλλογοι που συνεχίζουν έχουν γυρίσει στη δράση εδώ και καιρό, οπότε ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται, όπως στα… αστέρια τα πράγματα είναι, συχνά, διαφορετικά.

Το sport-fm.gr ξεχώρισε επτά απορίες που προκύπτουν πριν από τη σέντρα στα νοκ άουτ και σας τις παραθέτει, προτού αυτές λυθούν μέσα στο γήπεδο.

Θα σταματήσει η κατρακύλα της Λίβερπουλ;

Πέρυσι διεκδίκησε μέχρι τέλους όλους τους διαθέσιμους τίτλους, φέτος όμως η Λίβερπουλ έχει δει τη σεζόν να εξελίσσεται σε εφιάλτη. Εκτός Κυπέλλου και League Cup, μόλις 9η στην Premier League και με 2-2-4 μέσα στο 2023, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ψάχνει γιατρειά εκτός συνόρων όμως εκεί περιμένει ίσως ο πιο δύσκολος αντίπαλος…

Η Ρεάλ Μαδρίτης θύμισε μόλις πέρυσι στους “reds” γιατί την αποκαλούν «βασίλισσα», παίρνοντας το τρόπαιο στον τελικό του Παρισιού. Στα έξι τελευταία ματς μεταξύ των δύο ομάδων, οι Ισπανοί μετρούν 5-1-0 και γκολ 11-2 ενάντια στη Λίβερπουλ, συνεπώς αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι πιθανότητες να κάνει το restart μέσω της Ευρώπης η αγγλική ομάδα είναι περιορισμένες.

Με δεδομένο πάντως ότι οι Μαδριλένοι έχουν κάνει και κάποιες απροσδόκητες γκέλες μέσα στο 2023, στο «Άνφιλντ» είναι υποχρεωμένοι να το παλέψουν…

Θα ξαναδούμε την Ευρωπαία Μίλαν;

Από τις βαρύτερες φανέλες που έχουμε στην Ευρώπη, ωστόσο η Μίλαν τα τελευταία χρόνια απείχε παρασάγγας από την ομάδα που καταδυνάστευε τους τίτλους στο Champions League μεταξύ τελών 80’s και τελών 00’s.

Βήμα βήμα πάντως, οι «ροσονέρι» επέστρεψαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μετά από μία κακή πορεία πέρυσι, φέτος εξασφάλισαν εισιτήριο για τα νοκ άουτ, εκεί όπου θα ανταμώσουν με την –ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο- Τότεναμ.

Η κλήρωση προσφέρεται για όνειρα, αρκεί να επιστρέφει η… Ευρωπαία Μίλαν. Από το μακρινό 2012, τότε που είδε αποκλειστεί από την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Champions League, έχει να φτάσει σε οκτάδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης η ιταλική ομάδα, που έκτοτε έχει τέσσερις αποκλεισμούς στους «16» σε Champions και Europa League και δύο σε ομίλους.

Το αν θα καταφέρουν να κάνουν επιτέλους το δυναμικό comeback οι «ροσονέρι» θα φανεί στα δύο ματς με τους “spurs”, αν και το πρόσφατο σερί επτά ματς χωρίς νίκη δεν αποτελεί καλό οιωνό!

Ποιο είναι το ταβάνι της Νάπολι;

Στο πρωτάθλημα η συζήτηση έχει αρχίσει να αφορά πιο πολύ το πόσο σύντομα θα κατακτηθεί ο τίτλος παρά το αν αυτός θα πάει τελικά στον ιταλικό Νότο.

Η απίθανη Νάπολι έχει αποκτήσει διαφορά… μαμούθ από τη 2η θέση στη βαθμολογία της Serie A, μία πορεία που κουμπώνει και στην εντυπωσιακή φάση των ομίλων που έκανε στην Ευρώπη με 5-0-1 και γκολ 20-6 – μοναδική παραφωνία φέτος, ο αποκλεισμός από την Κρεμονέζε στο Κύπελλο.

Οι «παρτενοπέι» καλούνται να αντιμετωπίσουν την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στα νοκ άουτ, μία ομάδα που πέρυσι έφτασε στην κατάκτηση του Europa League αποκλείοντας, μεταξύ άλλων, την Μπαρτσελόνα, η οποία είχε ξεπεράσει το εμπόδιο της Νάπολι!

Σε κάθε περίπτωση, η φετινή έκδοση της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι είναι σαφές φαβορί ενάντια στους «αετούς» και έχει τα φόντα για να κάνει το πρώτο βήμα προς το… όνειρο.

«Μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο» είχε πει με αισιοδοξία και ειλικρίνεια ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις πριν από λίγες ημέρες. Μένει να φανεί τι ταβάνι έχει η ομάδα του εκτός συνόρων. Γιατί εκτός συνόρων, εξακολουθεί να το… σμπαραλιάζει κάθε εβδομάδα!

Θα ξαναβρεί τον δρόμο για την τετράδα η Παρί;

Ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά project που έχουμε δει στη σύγχρονη ιστορία, με… 0 ευρωπαϊκούς τίτλους – μετά το… Intertoto το 2001 και το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1996. Η Παρί Σεν Ζερμέν όχι απλά δεν έχει δικαιώσει τις τεράστιες προσδοκίες των οπαδών της και των ζάπλουτων ιδιοκτητών της, αλλά με εξαίρεση την παρουσία της στον τελικό του Champions League το 2020, συνηθίζει να αποκλείεται αρκετά νωρίς.

Από το 2012 και μετά, η Παρί μετέχει ανελλιπώς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Και στις δέκα παρουσίες της μέχρι σήμερα, έχει περάσει ασφαλώς στα νοκ άουτ αλλά εκεί έχει τέσσερις αποκλεισμούς στους «16», τέσσερις στα προημιτελικά, έναν στα ημιτελικά και έναν χαμένο τελικό.

Το 2021 χρονολογείται η τελευταία παρουσία στην τετράδα, με τη Μάντσεστερ Σίτι να πετάει εκτός τότε τους Γάλλους – προτού βρει τον μάστορά της από την Τσέλσι.

Πέρυσι, οι Παριζιάνοι επέστρεψαν στις παλιές, κακές συνήθειες, αποκλειώμενοι στους «16» από τη Ρεάλ Μαδρίτης, παρότι νίκησαν στο πρώτο ματς και εν συνεχεία προηγήθηκαν στη ρεβάνς.

Σίγουρα δεν είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα απουσίας από την τετράδα –μόλις δύο χρόνια- όμως λαμβάνοντας υπόψιν τις πολλές αποτυχίες, φαντάζει… αιωνιότητα. Ειδικά από την στιγμή που υπάρχουν στο ρόστερ θρύλοι όπως ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο Λιονέλ Μέσι και ο Νεϊμάρ!

Και η κλήρωση με την πάντα σοβαρή και επικίνδυνη Μπάγερν Μονάχου προβληματίζει, ειδικά όταν η Παρί δείχνει να έχει μπόλικα ζητήματα να λύσει, εντός και εκτός γηπέδου…

 

Προλαβαίνει να γίνει ομάδα η Τσέλσι;

Αν υπάρχει μία ομάδα που κοντράρει σε… χάλια τη Λίβερπουλ, εκείνη είναι μάλλον η Τσέλσι. Οι «μπλε» έχουν προχωρήσει ήδη στην αντικατάσταση του Τόμας Τούχελ από τον Γκρέιαμ Πότερ και τον Ιανουάριο επιδόθηκαν σε ένα χαοτικό μεταγραφικό ντεμαράζ, αποκτώντας τους Φερνάντες, Μούντρικ, Μπαντιασίλ, Μαντουέκε, Γκούστο, Σάντος, Φοφανά και Φέλιξ έναντι ποσού που έφτασε τα 330 εκατομμύρια ευρώ!

Την ίδια ώρα όμως, στο γήπεδο, τα αποτελέσματα παραμένουν άσχημα, με τους Λονδρέζους να μετρούν 1-4-3 μέσα στο 2023 και να έχουν μείνει οριακά εντός δεκάδας στην Premier League.

Με το πρώτο ματς ενάντια στην Ντόρτμουντ να είναι αύριο, είναι σαφές πως θαύματα δεν προλαβαίνουν να γίνουν. Η Τσέλσι θα γίνει ομάδα μάλλον… του χρόνου, ωστόσο το αντάμωμα με τους Βεστφαλούς των έξι σερί νικών είναι ευκαιρία να αποδείξει ο Πότερ ότι μπορεί να δημιουργήσει κάτι καλό στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Σε περίπτωση αποκλεισμού, απλά τα προβλήματα και η μουρμούρα θα πολλαπλασιαστούν…

Θα συνεχίσει την απίστευτη σεζόν του ο Κολό Μουανί;

Το ζευγάρι της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με τη Νάπολι το πιάσαμε και πιο πάνω, στεκόμενοι κυρίως στα φετινά… πράματα και τα θάματα των «παρτενοπέι». Στην άλλη γωνία του ρινγκ, οι «αετοί» δείχνουν στραπατσαρισμένοι μετά τη βαριά ήττα στην Κολωνία όμως έχουν την ευτυχία να διαθέτουν στο ρόστερ τους έναν από τους πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη.

Ο λόγος για τον Ραντάλ Κολό Μουανί, που έχει συνολικά 14 γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 29 συμμετοχές φέτος και μετά την επανέναρξη της δράσης στη Γερμανία, έχει σκοράρει έξι φορές και έχει σερβίρει άλλα δύο τέρματα σε Bundesliga και DfB Pokal!

Όλα αυτά λίγο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όπου ο επιθετικός της Άιντραχτ κλήθηκε εκτάκτως αντί του Ενκουνκού, πέτυχε το πρώτο του διεθνές γκολ στον ημιτελικό με το Μαρόκο και έχασε στον τελικό την ευκαιρία να χαρίσει το τρόπαιο στη Γαλλία στο τέλος της παράτασης…

Θα εμφανιστεί ξανά η Κλαμπ Μπριζ του φθινοπώρου;

Κακά τα ψέματα, η κόντρα της Κλαμπ Μπριζ με την Μπενφίκα συγκεντρώνει ενδιαφέρον μονάχα σε Βέλγιο και Πορτογαλία. Το πλέον αντι-εμπορικό αντάμωμα των «16» και πιθανότατα το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει η ομάδα που θα θέλουν όλοι για αντίπαλο στα προημιτελικά!

Έχει πάντως ενδιαφέρον να σταθεί κανείς στην Μπριζ, που έκανe απίθανα πράγματα στη φάση των ομίλων. Ο λόγος για την πρώτη βελγική ομάδα που προκρίνεται στα νοκ άουτ και μάλιστα σε όμιλο-φωτιά με Πόρτο, Λεβερκούζεν και Ατλέτικο Μαδρίτης!

Κι αν εκτός συνόρων η Κλαμπ μάγευε, εντός συνόρων τα πράγματα ήταν και συνεχίζουν να είναι διαφορετικά. Μόλις 4η και στο -20 από την κορυφή η πρωταθλήτρια, που προχώρησε στην αντικατάσταση του Καρλ Χούφκενς από τον Σκοτ Πάρκερ. Με τον Άγγλο προπονητή στο τιμόνι, ο απολογισμός είναι 1-5-1, συνεπώς τα πράγματα παραμένουν ζόρικα.

Ειδικά απέναντι στην έμπειρη και ανεβασμένη Μπενφίκα, μόνο εύκολη δεν είναι η αποστολή των Βέλγων. Εκτός κι αν… μεταμορφωθούν εκ νέου στην ομαδάρα του φθινοπώρου, μόλις ακούσουν τον ύμνο και δουν το σεντόνι να τεντώνει!

Ακολουθήστε το Balla στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Τα συλλυπητήρια του ΑΠΟΕΛ στον Κρέσπο για τον χαμό του πατέρα του!

Το ΑΠΟΕΛ με ανακοίνωση του ενημερώνει για τον ποδοσφαιριστή...

Λαρεντζάκης: «Δείξαμε χαρακτήρα, ήταν κλειδί η άμυνά μας»

Στο αμυντικό στοιχείο που έδειξε ο Ολυμπιακός, ιδίως στο...

Μπαρτζώκας: «Κυριαρχήσαμε στην άμυνα, πολύ σημαντική νίκη για τα playoffs»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του τόνισε ότι Ολυμπιακός...

Ο Ολυμπιακός θα καλύψει τη ρήτρα (17,5. εκατ.) του Κάρμο!

Ο Ολυμπιακός θα καλύψει τη ρήτρα αγοράς του Νταβίντ...

Βαθμολογία/Πρόγραμμα EuroLeague: Ο…σκληρός Ολυμπιακός συνεχίζει για το όνειρο της 4άδας!

Απίθανο διπλό στο Βελιγράδι για τον Ολυμπιακό, που λύγισε...

Η Μονακό καρδιοχτύπησε αλλά πέρασε από τη Λυών με κομβικούς Τζέιμς και Οκόμπο!

Η Μονακό δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε με νίκη από τη...

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη!

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς...

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι, με επική ανατροπή στην 4η περίοδο!

Όλα έμοιαζαν εναντίον του, όμως ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα...

«Κλείνει» Μπάιερ η Λεβερκούζεν για τη θέση του Μπονιφάς!

Η Νιούκαστλ μπήκε δυναμικά, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, στη...

Η Εφές άλωσε την έδρα της Μπασκόνια με σαρωτικούς Λάρκιν – Κλάιμπερν!

Μεγάλο διπλό με 97-76 πέτυχε η Εφές κόντρα στην...

Άνετο πέρασμα για Μπαρτσελόνα στο Μόναχο και σταθερά σε τροχιά τετράδας!

Η Μπαρτσελόνα πέρασε άνετα από το Μόναχο επικρατώντας τη...

Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων!

Με ν/σ που ψήφισε το απόγευμα η Ολομέλεια καταργείται...

Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία!

Κακοποιοί απειλούσαν τις τελευταίες μέρες τον Ανχελ Ντι Μαρία...

Premier League: Τα ball boys θα σταματήσουν να δίνουν την μπάλα στους παίκτες

Σε μια σημαντική αλλαγή αναμένεται να προχωρήσει η Premier League....

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ…

Ο Νικόλας Καρασαμάνης και η σύζυγος του. Ευτυχισμένοι και...

Ο ΚΟΟΥΤΣ…

Ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, αξιοποίησε ιδανικά το πολύ καλό ρόστερ...

Στην «Stark Arena» για το Παρτίζαν-Ολυμπιακός οι Ντίνο Ράτζα και Τόνι Κούκοτς!

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην «καυτή» ατμόσφαιρα της «Stark Arena» κόντρα στην Παρτίζαν,...

ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ…

Ο Τσακανιάς μαζί με το Χατζηγεωργίου παρέλαβαν το τρόπαιο...

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ!

Αυτή είναι η ΑΕΛ στο Φούτσαλ!

Η απονομή και τα πανηγύρια μετά την κατάκτηση του κυπέλλου στην ΑΕΛ! (ΦΩΤΟΣ)

Η ΑΕΛ κατέκτησε το Κύπελλο μετά την άνετη επικράτηση...

ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ!

Ο Φαμπρίτσιο ήταν η ηγετική μορφή για να κατακτήσει...

«Αυτό θα πάθει το ΑΠΟΕΛ, αν πέσει από την κορυφή…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το είπε ξανά ο Κώστας Μαλέκος, αυτή τη φορά...

Επιστολή από την μητέρα της Μαριλένας -«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα»

Επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης...

ΚΑΡΑΣΑΜΑΝΗΣ: «Είναι ονειρική σεζόν… αφιερωμένο στον κόσμο»!

Αυτά δήλωσε μετά και την κατάκτηση του κυπέλλου ο...

Αλύγιστη η Ζάλγκιρις συνεχίζει απτόητη στο δρόμο για το play-in!

Με τον Κίναν Έβανς σε ρόλο πρωταγωνιστή, η Ζάλγκιρις...

ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ η ΑΕΛ! (ΦΩΤΟΣ)

Η ΑΕΛ νίκησε στο Αθλητικό κέντρο Κίτιον την ΑΕΚ...

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ!

Αυτοί είναι οι φουτσαλιστές της ΑΕΛ. Οι κορυφαίοι την...

«Αυτό θα πω αν κάνει…διπλό το ΑΠΟΕΛ»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώστας Μαλέκος στο 110ο επεισόδιο της εκπομπής «Balla...

Μπουχαλάκης: «Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τον πόνο και τα συναισθήματά μας»

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μοιράστηκε τα συναισθήματά του και τις σκέψεις του...

Πόσο αλλάζει από την ήττα της 27ης Ιανουαρίου;

Πανέτοιμη για να υποδεχθεί την Πάφος FC μαζί με...

Το νέο…παιχνίδι του Ρονάλντο αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Αλ Νασρ, Κριστιάνο Ρονάλντο,...

Θρήνος σε Λίβερπουλ και Φόρεστ: Απεβίωσε ο Λάρι Λόιντ!

Ο… big Larry δεν είναι πια εδώ. Ο παλαίμαχος...

«Παίζει» και ανακοίνωση έκπληξη την Παρασκευή; (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΕΚ)

Αυτό που απασχολεί (κυρίως) είναι η έκβαση που θα...

Ατομικό για Μπάμπα στον ΠΑΟΚ, αμφίβολος για Παναθηναϊκό!

Η τακτική προσέγγιση από τον Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει του...

Από το ναδίρ (ίσως) στο ζενίθ σε… 147 μέρες!

Στις 5 Νοεμβρίου 2023 η ΑΕΚ έχανε από το...

ΠτΔ: «Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»

Η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την...

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ…

Μήνυμα ετοιμότητας από τον Πίριτς. Θα είναι στα δοκάρια...

Ο Μιλουτίνοβ ταξίδεψε μόνος του στο Βελιγράδι για να σταθεί στο πλευρό του Ολυμπιακού!

Στη Σταρκ Αρένα ο Νικόλα Μιλουτίνοβ, που ταξίδεψε από...

Ώρα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών…

Η σύγκληση άτυπης γενικής συνέλευσης καταδεικνύει με τον πλέον...

Στο νοσοκομείο ο Τεόντοσιτς – Χάνει το ματς με Ρεάλ Μαδρίτης!

Πρόβλημα από το πουθενά για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ενόψει του εκτός...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το συμβόλαιο του Ντβάλι με το ΑΠΟΕΛ…

Είναι δεδομένο, ότι η αξία του Λάσα Ντβάλι θα...

ΧΡΗΜΑ-ΑΠΟΕΛ

Ο Μπέλετς, ο Ντβάλι και ο Κβιλιτάια πάνε στην...

«Έπαιρναν τα μισά χρήματα από τον Τιμούρ…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μιχάλης Παπαγεωργίου, στην κουβέντα για τον Τιμούρ Κετσπάγια...

ΠΟΥΡΣΑΪΤΙΔΗΣ: «Διαφωνώ με τον Τιμούρ, ιδανική περίπτωση ο Γιοβάνοβιτς…»

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης μίλησε στον Super Sport fm 104.0...

Συμφωνία με Κατσαντώνη για τα επόμενα τρία χρόνια! (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Ο…κύβος ερρίφθη. Η Καρμιώτισσα έδωσε τα χέρια με τον...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Οι αυξήσεις θα οδηγήσουν σε άνοδο της βενζίνης κοντά...

«Παίζει» και ανακοίνωση έκπληξη την Παρασκευή; (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΕΚ)

Αυτό που απασχολεί (κυρίως) είναι η έκβαση που θα...

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ο Κεραυνός! (ΦΩΤΟΣ)

Στη 12η κατάκτηση κυπέλλου της ιστορίας του, έφθασε ο Κεραυνός,...

ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ η ΑΕΛ! (ΦΩΤΟΣ)

Η ΑΕΛ νίκησε στο Αθλητικό κέντρο Κίτιον την ΑΕΚ...

INSTAGRAM