Ήταν 27 Μαΐου 2022 όταν η Νέα Σαλαμίνα ανακοίνωνε την καταρχήν συμφωνία με το Νίκο Μελίσσα, χωρίς να γνωστοποιεί ωστόσο λεπτομέρειες για τη χρονική της διάρκεια.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ενημερώνει ότι έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον 29χρονο Έλληνα τερματοφύλακα Νίκο Μελισσά. Ο Νίκος, μεταξύ άλλων, αγωνίστηκε και στους ΠΑΟΚ, Λαμία, Βόλο και τελευταία του ομάδα είναι ο Παναιτωλικός. Καλωσορίζουμε το Νίκο στη μεγάλη οικογένεια της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με την ερυθρόλευκη φανέλα», ήταν τότε η ανακοίνωση.
Ο Ελλαδίτης τερματοφύλακας πραγματοποιεί μία πολύ καλή σεζόν και είναι λογικό με τις εμφανίσεις του να απασχολήσει τον Τύπο κι όχι μόνο. Όπως πληροφορούμαστε, στο συμβόλαιο του Μελίσσα υπάρχει οψιόν ανανέωσης από την πλευρά της Νέας Σαλαμίνας, μέχρι τις 31 Μαΐου.
Η ομάδα της Αμμοχώστου είναι βέβαιο ότι θα ασκήσει αυτή την οψιόν και θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η ανανέωση της συνεργασίας τους, εάν φυσικά δεν προκύψει οτιδήποτε απρόοπτο, από τη στιγμή που κι ο ίδιος ο Μελίσσας είναι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία του στους ερυθρόλευκους.

Ανδρέας Βεντούρης