Στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων η Αλ-Χιλάλ.
Οι Σαουδάραβες έκαναν την έκπληξη και επικράτησαν 3-2 της ποιοτικότερης, τυπικά, Φλαμένγκο και εξασφάλισαν την πρόκριση για το «μεγάλο ραντεβού». Εκεί, όπου πιθανότατα θα συναντήσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης, εφόσον φυσικά η «Βασίλισσα» αποκλείσει με τη σειρά της την Αλ Αχλί.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της Αλ Χιλάλ, ο ηγέτης της, Αλ Νταουσάρι. Ο 31χρονος άσος ερχόμενος με… φόρα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, έπιασε εκ νέου υψηλά στάνταρ απόδοσης. Συγκεκριμένα, σκόραρε δις μοιράζοντας και μία ασίστ.
Άνοιξε το σκορ μόλις στο 4′ και με τον ίδιο τρόπο -αφού είχε κάνει το 1-1 ο Πέδρο στο 20′– διαμόρφωσε και το 1-2 στο 9ο λεπτό του πρώτου μέρους. Φάση, όπου ο Γκέρσον των τυπικά γηπεδούχων αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Αγωνιζόμενη με παίκτη παραπάνω για ένα ολόκληρο ημίχρονο, το έργο της Αλ-Χιλάλ έγινε ευκολότερο, με την ομάδα του Ραμόν Ντίας να φτάνει και σε τρίτο τέρμα στο 70′ με τον Βιέτο.
Η Φλαμένγκο ξαναμπήκε στο παιχνίδι στις καθυστερήσεις (90’+1′), ωστόσο πλέον ήταν αργά και στα εναπομείναντα λεπτά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.