Το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα “BARBARA” εξακολουθεί να επηρεάζει την περιοχή, κινούμενο ανατολικά. Από την Τρίτη και μετά ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάσει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά τόπους βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Παροδικά, στα νότια και στα δυτικά παράλια θα πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης στα δυτικά παράλια και μέχρι κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα επικρατεί παγετός, ιδιαίτερα σε υπήνεμες περιοχές.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια παράλια αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα κυρίως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα νότια και στα ανατολικά παράλια και μέχρι κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αλλά και σε υπήνεμες περιοχές των ημιορεινών αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές, καθώς και χιόνια στα ορεινά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και τοπικά δυνατό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Στα ορεινά δυνατό να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση, ενώ ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο δυνατό να σημειωθεί και σε ημιορεινές περιοχές. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά θα επικρατεί ολικός παγετός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Πέμπτη και θα κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 42 εκατοστά.