Έπεσε σε μπλόκο η Λάτσιο! Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι βρήκε το προβάδισμα στο «Μπεντεγκόντι», αλλά είδε τη Βερόνα να απαντά, να έχει δοκάρι και ευκαιρίες και το τελικό 1-1 να… χαλάει αμφότερες.

Διότι η ισοπαλία στέρησε από τους γηπεδούχους την ευκαιρία να μειώσουν την απόσταση από τη Σπέτσια στους 2 βαθμούς (σσ. τώρα είναι στο -4), ενώ οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν τέταρτοι αλλά θα μπορούσαν με νίκη να ξεπεράσουν τη Ρόμα και να βρεθούν μόνοι τρίτοι.

Καλός ρυθμός, αλλά λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν και τρεις κάρτες σε διάστημα δέκα λεπτών (σσ. Ντούντα, Μανιάνι από πλευράς Βερόνα, Τζακάνι από αυτή της Λάτσιο). Ο Ιμόμπιλε σπατάλησε μια μεγάλη φάση λίγο μετά το μισάωρο, με το ματς να δείχνει πως πάει για… σβηστό 0-0 στο ημίχρονο. Παρόλα αυτά, η Λάτσιο σε μια γρήγορη κόντρα βρήκε το γκολ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα όταν ο Κατάλντι μοίρασε στον Πέδρο, αυτός έκανε μια κίνηση «πίβοτ» και με απίθανο πλασέ έστειλε την μπάλα στο απέναντι «Γ» για το 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με γκολ δηλαδή. Ήταν το 51ο λεπτό με τον Λάζοβιτς να «σερβίρει» και τον Ενγκόγκ να… κερνάει την ισοφάριση (1-1). Στα «καπάκια» μάλιστα, η Βερόνα λίγο έλειψε να φέρει τούμπα το παιχνίδι, αλλά το τρομερό τελείωμα του Λάζοβιτς σταμάτησε στη συμβολή των δοκών, με τη Λάτσιο να αντέχει με νύχια και δόντια κόντρα στην τρομερή πίεση των γηπεδούχων. Το ματς άρχισε να σκληραίνει εκ νέου στη συνέχεια, ενώ και οι αλλαγές των προπονητών έριξαν τον ρυθμό. Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, με το 1-1 να παραμένει ως το φινάλε και να «χαλάει» τις δύο ομάδες.