Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Προεδρικών εκλογών. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Δημοκρατικό Συναγερμό με τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη να διεκδικούν τη στήριξη του ΔΗΣΥ.
Στις 5:00 το απόγευμα πέρασε την πόρτα της Πινδάρου ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ο οποίος είχε συνάντηση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και την ηγεσία του κόμματος. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 40 λεπτά, χωρίς να γίνουν δηλώσεις. Στη συνέχεια ο κ. Μαυρογιάννης μετέβη στα γραφείο του Κινήματος Οικολόγων για να συζητήσουν το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας του.
Ακολούθησε η συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τα στελέχη του ΔΗΣΥ. Ο κ. Χριστοδουλίδης έφτασε στην Πινδάρου στις 6:15. Η συνάντηση διήρκησε 35 λεπτά με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να δηλώνει ότι «Μετέφερα απόψεις και προτάσεις προς την ηγεσία του κόμματος και αναμένω τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. Θα είναι σεβαστή η οποιαδήποτε απόφαση». Επιβεβαίωσε τηλεφωνική επικοινωνία με Αναστασιάδη ενώ ανέφερε ότι δεν αρνήθηκε ποτέ τις πολιτικές του καταβολές.
Σε δηλώσεις προέβη μετά το τέλος των δύο συναντήσεων και ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «τους ακούσαμε μαζί με την ηγεσία του κόμματος. Εις αύριον τα σπουδαία».
Νωρίτερα ο κ .Χριστοδουλίδης προχώρησε σε δήλωση πριν φτάσει στα γραφεία του ΔΗΣΥ. Απευθυνόμενος προς την ηγεσία και τους ψηφοφόρους του κόμματος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «νιώθω σήμερα, ειδικότερα την ανάγκη να απευθυνθώ και στην ηγεσία και στον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον οποίο δεν σταμάτησα στιγμή να αντικρίζω με σεβασμό και εκτίμηση. Εξάλλου, ποτέ δεν έχω απαρνηθεί  από πού προέρχομαι κομματικά, όπως επίσης και τις πολιτικές μου καταβολές».
Υπενθυμίζεται ότι Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης φέρεται να είναι υπέρ της θέσης για στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη. Υπάρχουν όμως έντονες απόψεις στα στελέχη του ΔΗΣΥ στα όσα έχουν διαμειφθεί με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικό, ο οποίος έχει διαγραφεί από τους καταλόγους του κόμματος.  Υπάρχουν στελέχη υπέρ και κατά του Χριστοδουλίδη.