Την χειρότερή της αγωνιστική κατάσταση στην εποχή του Γιούργκεν Κλοπ βιώνει αναμφίβολα η Λίβερπουλ, η οποία ηττήθηκε με 3-0 στο Μολινό από τη Γουλβς και έφτασε τα 270 αγωνιστικά λεπτά, δίχως γκολ υπέρ της. Αρνητική εικόνα, κούραση και έλλειψη ανταγωνισμού από την ομάδα του Γερμανού, που έχει δεχθεί φέτος, εκτός έδρας, περισσότερα γκολ από όσα πέρυσι σε ολόκληρη τη σεζόν!

Πολλοί θα υποστηρίξουν πως ο Γιούργκεν Κλοπ πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί προπονητή της Λίβερπουλ, με βασική προϋπόθεση να προβεί σε σημαντική μεταγραφική ενίσχυση το καλοκαίρι.

Άλλοι θα πουν πως ο κύκλος των επιτυχιών, ολοκληρώθηκε στην επταετία. Πως μία εποχή… παρήλθε και πως ο Γερμανός έφτασε την ομάδα του στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της, με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν, που έπαιξε κάθε δυνατό παιχνίδι, από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου μέχρι και το τέλος.

Υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν πως οι «κόκκινοι» άδειασαν από δυνάμεις και πως εκείνο το γκολ του Βινίσιους στον τελικό του Champions League, αποτελεί τον βασικότερο λόγο.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η Λίβερπουλ είναι… άρρωστη. Είναι προφανές, οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους και η εικόνα της εντός των τεσσάρων γραμμών «φωνάζει» πως δεν έχει την δυνατότητα να γυρίσει την κατάσταση. Μοιάζει με τρένο που έχει εκτροχιαστεί. Πώς αλλιώς άλλωστε μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός πως ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο Ντάργουιν Νούνιες και ο Κόντι Χάκπο δεν έχουν βρει δίχτυα στα τελευταία 270 λεπτά που έχουν δώσει;

Για την ακρίβεια, ολόκληρη η Λίβερπουλ δεν έχει σκοράρει στις εν λόγω αναμετρήσεις. «Λευκή» ισοπαλία με την Τσέλσι στην Premier League, ήττα από τη Μπράιτον με 3-0 στο Άμεξ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, αποκλεισμός στο Κύπελλο από τους «γλάρους» και πλέον, πρώτη ήττα ιστορικά από τη Γουλβς στο Μολινό, στην εποχή της Premier League.

Το ακραίο της υπόθεσης είναι πως η Λίβερπουλ έχει δεχθεί 3+ γκολ στις τρεις τελευταίες εξορμήσεις της σε επίπεδο πρωταθλήματος. Κάτι που έχει συμβεί μόλις μία ακόμη φορά τα τελευταία 30 χρόνια. Και για να το βρούμε, γυρίσαμε τον χρόνο πίσω στο 1993.

Τότε, οι «κόκκινοι» είχαν υποστεί δύο διαδοχικές ήττες εκτός έδρας, μετρώντας και μία ισοπαλία, έχοντας δεχθεί από τρία γκολ σε κάθε ματς. Έχασαν με 3-0 από τη Νιούκαστλ, ηττήθηκαν με 3-1 από τη Σέφιλντ Γουέντσντεϊ και έμειναν στο 3-3 με την Τότεναμ!

Πλέον, φτάσαμε στο σημείο το αρνητικό αυτό ρεκόρ να έρθει και πάλι στην επιφάνεια, συνοδευόμενο όμως χωρίς συγκομιδή βαθμών. Όσον αφορά τώρα τον συνολικό αριθμών γκολ που έχει δεχθεί φέτος η Λίβερπουλ μακριά από το Άνφιλντ;

Είναι 28 γκολ! Τόσα δεν δέχθηκε σε ολόκληρη την περσινή σεζόν μακριά από το «σπίτι» της, μιας και ένα ημερολογιακό έτος πίσω, οι «κόκκινοι» αποτελούσαν την καλύτερη εκτός έδρας ομάδα της Premier League, με 26 γκολ ως παθητικό τερμάτων!

Κάθε στατιστική κατηγορία τους είναι αρνητική, αλλά το χειρότερο από όλα είναι πως μετά από κάθε ενενηντάλεπτο της Λίβερπουλ, η πεποίθηση πως ένας κύκλος έκλεισε, ενισχύεται. Τόσο πολύ που δεν αργεί η ώρα που και οι παίκτες θα αρχίσουν να σκέφτονται αν κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει…