Στο 33,7% καταγράφεται η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές μέχρι τις 12 μμ, παρουσιάζοντας αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη ώρα στις προεδρικές εκλογές του 2018.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Εκλογής, τα ποσοστά που καταγράφονται ανά πόλη μέχρι τις 12 μ.μ είναι στη Λευκωσία 37%, στη Λεμεσό 30,4% στην Αμμόχωστο 34%, στη Λάρνακα 33% στην Πάφο 34,2%, ενώ στο εξωτερικό 18,9%.  Το ποσοστό συμμετοχής παγκύπρια ανέρχεται στο 33,7%.
Αν και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, η εκλογική διαδικασία στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού ξεκίνησε με τρία περιστατικά, αφού σύμφωνα με τον Έφορο εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, Μάριο Αλεξάνδρου, σε μια περίπτωση ψηφοφόρος ήθελε να ψηφίσει πριν ανοίξουν οι κάλπες, εκλογικό κέντρο έμεινε για λίγο χωρίς ηλεκτροδότηση, ενώ σε δεύτερο δεν λειτουργούσε η θέρμανση.
Επίσης, ψηφοφόρος φωτογράφισε το ψηφοδέλτιο του, στην Δρύμου, και εκπρόσωπος επιτελείου αρνήθηκε να φορέσει προστατευτική μάσκα. Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει ο Νίκος Αναστασιάδης, ο  Γεώργιος Βασιλείου, η Αννίτα Δημητρίου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Χρίστος Χρίστου, ο Χαράλαμπος Αριστοτέλους, ο Αχιλλέας Δημητριάδης, ο Ανδρέας Ευστρατίου, ο Γιώργος Κολοκασίδης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, η Τσελεστίνα Ντε Πέτρο, ο  Λουκάς Σταύρου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο Στέφανος Στεφάνου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Μάριος Καρογιάν και ο  Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.