Στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού αύριο, Δευτέρα θα τεθεί η επόμενη ημέρα, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, με τον Πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου να δηλώνει ότι η όποια απόφαση του κόμματος θα ληφθεί συλλογικά.
Απαντώντας σε ερώτηση αν έθεσε τον εαυτό του ενώπιον των μελών του κόμματος, ο κ. Νεοφύτου είπε πως το δήλωσε πολλές φορές και θα το επαναλάβει: «Έχουμε καταστατικό που προβλέπει διαδικασίες. Όταν κινηθούν, ο Αβέρωφ θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΔΗΣΥ», τόνισε.
Τέλος ερωτηθείς αν στο τραπέζι θα βρεθεί και το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε ότι ο ίδιος λειτουργεί θεσμικά.
«Δεν θέλω να προκαταλάβω την οποιαδήποτε απόφαση ενός συλλογικού οργάνου», είπε και πρόσθεσε: «Έχω άποψη και Πρόεδρος κόμματος να μην ήμουν, ως ενεργός πολίτης έχω άποψη. Θα την εκφράσω στα συλλογικά όργανα και θα σεβαστώ την οποιαδήποτε απόφαση των συλλογικών οργάνων, επαναλαμβάνω μη με συγχύζετε με άλλους».