Μπορεί η Νιούκαστλ να ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνάντησης από τη Γουέστ Χαμ, όμως το τελικό 1-1 δεν προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση. Τα «σφυριά» πάλεψαν και πήραν τον πολυπόθητο βαθμό, ενώ οι «καρακάξες» έδειξαν να έχουν το μυαλό τους από τώρα στο… Λιγκ Καπ και στην επιστροφή στο Wembley μετά από 24 χρόνια!
Κάποια στιγμή θα ερχόταν και η εντός έδρας «γκέλα» για τη Νιούκαστλ και έμελλε να προκληθεί από τη Γουέστ Χαμ. Τα «σφυριά» πήγαν στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» με στόχο να μην ηττηθούν και τα κατάφεραν περίφημα, παρά το γεγονός πως το ματς ξεκίνησε για τους φιλοξενούμενους με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
Δεν παρασύρθηκαν όμως, ισοφάρισαν και με το τελικό 1-1 αναδεικνύουν ξανά πως ανεβαίνουν εντός του 2023, υποχρεώνοντας τη Νιούκαστλ στην 2η συνεχόμενη ισοπαλία της σε επίπεδο Premier League, με τα νικηφόρα ματς του Λιγκ Καπ να μεσολαβούν.
Πώς φτάσαμε όμως σε αυτό το σημείο; Η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα προξενεί εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς τι έλαβε χώρα στο πρώτο τρίλεπτο της συνάντησης… Ο Γουίλοκ άνοιξε το σκορ στα 38 δευτερόλεπτα, το γκολ εν τέλει δεν μέτρησε, καθώς ο Τρίπιερ δεν πρόλαβε την μπάλα, αλλά ένα λεπτό μετά, η Νιούκαστλ πανηγύρισε και πάλι.
Το βολέ του Φαμπιάνσκι κατέληξε στον Λόνγκσταφ, αυτός πέρασε υπέροχα κάθετα στον Γουίλσον και ο τελευταίος έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, μόλις στο 3ο λεπτό της συνάντησης.
Από εκεί και πέρα όμως, οι «καρακάξες» δεν μπόρεσαν να κεφαλαιοποιήσουν το προβάδισμά τους με ένα δεύτερο γκολ, αλλά είδαν και την εστία τους να παραβιάζεται με τη συμπλήρωση μισής ώρας.
Έπειτα από στατική φάση, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε έγκαιρα και ο Λούκας Πακετά συνέχισε την παράδοση της Γουέστ Χαμ να σκοράρει στην εν λόγω έδρα, πράγμα που συμβαίνει στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της.
Στην επανάληψη, η γηπεδούχος ναι μεν είχε τις καλύτερες ευκαιρίες και μία υπεροχή ως προς την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έμοιαζε ιδιαίτερα επικίνδυνη. Γκόρντον, στο ντεμπούτο του, και Γουίλσον, απείλησαν δις, αλλά η Γουέστ Χαμ άντεξε, με το τελικό 1-1 να σηματοδοτεί την δεύτερη συνεχόμενη φορά, ανεξαρτήτως έδρας, που οι δύο ομάδες παίρνουν από έναν βαθμό, με το εν λόγω σκορ.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Πόουπ, Τρίπιερ, Σαρ, Μπότμαν, Μπερν, Λόνγκσταφ, Σεν Μαξιμέν (69′ Γκόρντον), Γουίλοκ (81′ Άντερσον) Αλμιρόν (81′ Μέρφι), Γουίλσον, Ζοέλιντον

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Κέρερ (46′ Τζόνσον), Ογκμπόνα, Αγκέρντ, Τσούφαλ, Πακετά (74′ Σούτσεκ), Ράις, Έμερσον, Μπόουεν, Αντόνιο (81′ Ινγκς), Μπενραχμά (74′ Φορνάλς)