ΜακΝιλ το κόρνερ, Ταρκόφσκι την κεφαλιά, τεράστια νίκη για την Έβερτον! Με γκολ που θύμισε… Μπέρνλι, καθώς οι πρωταγωνιστές του αγωνίζονταν στους «clarets», ο Σον Ντάις έκανε θριαμβευτικό ντεμπούτο στον πάγκο των «ζαχαρωτών» και επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ για να της κάνει μεγάλο χουνέρι στην προσπάθεια διατήρησης της άνεσης στην κορυφή!
Η Άρσεναλ ενδεχομένως να μην είχε υπολογίσει όσο θα έπρεπε τον νέο άνεμο που θα έπνεε στην Έβερτον. Ίσως να μην το περίμενε τόσο άμεσα. Και μαζί με τη δική της μετριότατη εικόνα με αρκετούς παίκτες σε κακό μεσημέρι στο «Γκούντισον Παρκ», οι πρωτοπόροι τα βρήκαν σκούρα κόντρα στα «ζαχαρωτά».
Η ομάδα του Σον Ντάις, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην άκρη του πάγκου της Έβερτον, είχε πρέσινγκ ψηλά, είχε τρεξίματα, είχε τρομερή οργάνωση στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και είχε εξαιρετικές ευκαιρίες λίγο μετά το 30′ με τον Κάλβερτ – Λιούιν που για ένα «τσακ» δεν πρόλαβε να σκοράρει με προβολή και αμέσως μετά με μια αμαρκάριστη κεφαλιά του Ντουκουρέ που έφυγε άουτ.
Οι Λονδρέζοι έπρεπε να βελτιώσουν την εικόνα τους, επιχείρησαν ν’ ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση και να μεταφέρουν με μεγαλύτερη σβελτάδα τη μπάλα κοντά στα αντίπαλα καρέ στο δεύτερο μέρος, όμως και πάλι δεν είχαν τους χώρους που ήλπιζαν ότι θα έβρισκαν. Από στατική φάση στο 60′ μάζεψαν την μπάλα από τα δίχτυα τους όταν ο Έντεγκααρντ δεν σταμάτησε τον Ταρκόφσκι κι εκείνος με κεφαλιά δίχως καν να χρειαστεί να σηκωθεί πολύ από το έδαφος, έγραψε το 1-0 για την Έβερτον.
Ο Μικέλ Αρτέτα είχε κρατήσει μέχρι εκείνο το σημείο τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα στον πάγκο και έριξε τους Ζορζίνιο και Τροσάρ στο ματς μερικά δευτερόλεπτα πριν από το γκολ των γηπεδούχων. Ο Ισπανός τεχνικός των πρωτοπόρων έβλεπε ότι δεν είχε η ομάδα του την ενέργεια που θα έπρεπε επιθετικά, έβγαλε και τον Έντεγκααρντ για να βάλει τον ενθουσιώδη νεαρό, Φάμπιο Βιέιρα, αλλά ο Πίκφορντ δεν διέτρεξε σοβαρούς κινδύνους στην εστία του και η Έβερτον πήρε όλους τους βαθμούς για να ξεκινήσει ιδανικά η θητεία του Ντάις!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ