Από τις 22 Οκτωβρίου είχε να κερδίσει η Έβερτον στην Premier League. Καμία νίκη εντός του 2023, κακό το κλίμα των φίλων της με τη διοίκηση και απόλυση του Φρανκ Λάμπαρντ, έπειτα από αίτημα των οπαδών, οι οποίοι δεν επέτρεψαν στον Μοσίρι να παραστεί σε δεύτερο συνεχόμενο ματς στο «Γκούντισον Παρκ».
Την θέση του Άγγλου προπονητή έμελλε να πάρει ο Σον Ντάις. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει πώς να βγάζει ομάδες από το αγωνιστικό αδιέξοδο, γεγονός που κατόρθωνε να πετύχει σε συνεχόμενες σεζόν με τη Μπέρνλι. Δεν είχε χάσει ποτέ σε ντεμπούτο του. Το πρώτο του επαγγελματικό ματς ήρθε πριν από μία δεκαετία και… κάτι, στον πάγκο της Γουότφορντ απέναντι στη Μπέρνλι (2-2), για να μεταβεί μετά στους «clarets» και να επικρατήσει με 2-0 της Γουλβς.
Ήταν δεδομένο πως θα βελτίωνε την ψυχολογία στο «στρατόπεδο» της Έβερτον, αλλά η αρνητική του παράδοση απέναντι στην Άρσεναλ, ήταν αυτή που προβλημάτιζε. Μετρούσε 10 συνεχόμενες ήττες, πριν την κερδίσει για πρώτη φορά στο «Έμιρεϊτς», πριν από μία διετία, ενώ δεν κατάφερε ποτέ να επικρατήσει απέναντί της εντός έδρας, σε 15 αναμετρήσεις συνολικά.
Ήταν όμως να συμβεί στο ντεμπούτο του με την Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά» υποχρέωσαν την Άρσεναλ στην δεύτερη φετινή της αποτυχία στην Premier League, σκοράροντας 60 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του Ζορζίνιο στο ματς.
Ο Ταρκόφσκι το έκανε ξανά υπό τις οδηγίες του Ντάις, όντας ο μοναδικός προπονητής που τον έχει δει να πανηγυρίζει και η Έβερτον κατάφερε για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια, να πανηγυρίσει τρεις συνεχόμενες νίκες στο «σπίτι» της κόντρα στους Λονδρέζους.
Κατά συνέπεια, ο Μικέλ Αρτέτα δεν έχει πάρει ποτέ «διπλό» ως προπονητής στο εν λόγω γήπεδο. Και κάπως έτσι, μία «ξηρασία» 105 ημερών από τις νίκες, έλαβε τέλος. Ο Σον Ντάις νίκησε την Άρσεναλ στο ντεμπούτο του και η Έβερτον «ξεκολλά» από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, κάνοντας πέντε τα αήττητα ματς στο «Γκούντισον Παρκ» κόντρα στους «κανονιέρηδες»!