Μετά την μεγάλη νίκη επί του Απόλλωνα, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Βλάνταν Μιλόγεβιτς δήλωσε τα ακόλουθα:
«Ήταν πραγματικό ντέρμπι. Θα αρχίσω από το μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες μου και στους φιλάθλους. Χωρίς τον κόσμο δεν θα μπορούσαμε να νικήσουμε. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο που αρχίζουμε με γκολ από τα αποδυτήρια του αντιπάλου αλλά δείξαμε χαρακτήρα. Γι’ αυτό αγαπώ αυτή την ομάδα».

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

«Το ξέραμε ότι θα ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Περιμέναμε πως και πως να αρχίσει αυτό το ντέρμπι γιατί προερχόμασταν από ένα κακό αποτέλεσμα και μέσα στην εβδομάδα δουλέψαμε καλά. Το θέλαμε το παιχνίδι. Στην πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου τρώμε γκολ. Και με την ΑΕΚ και με τον Απόλλωνα έγινε αυτό. Ευτυχώς αντιδράσαμε. Έκανα δύο αλλαγές λόγω τακτικής, όχι γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένος από τα παιδιά Το ξέρουν ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα. Δεν ήθελα να περιμένω το ημίχρονο για να μην χάσουμε χρόνο και να ανατρέχουμε το σκορ. Στο β’ ημίχρονο μπήκαμε και βάλαμε τρία γκολ. Δεν είναι εύκολο αυτό. Δίκαια νικήσαμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την δουλειά που κάνουν και θα έχουμε λίγο χρόνο να ξεκουραστούμε τώρα. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας αλλά και το Κύπελλο. Πρέπει να αναφερθώ για ακόμα μια φορά μέσα από την καρδιά μου για αυτούς τους απίστευτους φιλάθλους. Αν είναι κάποιος νικητής σήμερα και έπρεπε να πάρει βραβείο αυτός είναι ο κόσμος μας».

Το σκεπτικό για την διπλή αλλαγή: «Νομίζω έχω απαντήσει, ήταν λόγω τακτικής. Θέλαμε να παίξουμε με δυο δυνατά κορμιά Κβιλιτάια και Μακέντα – για να ασκήσουμε πίεση στους αμυντικούς του Απόλλωνα. Ήταν καθαρά αλλαγή τακτικής. Μπορούσαμε να περιμένουμε το ημίχρονο αλλά δεν ήθελα να χάσουμε χρόνο».

Το ΑΠΟΕΛ προερχόταν από ήττα, δέχθηκε γκολ στο ξεκίνημα και έβγαλε διπλή αντίδραση. Τι λέει αυτό για εσάς; Είναι αντίδραση ομάδας που πάει για τον τίτλο; «Εμείς έχουμε αυτό τον στόχο, το πιστεύουμε και γι’ αυτό δουλεύουμε. Θα δούμε τον Μάιο που θα φτάσουμε. Τα παιδιά είναι πολύ επαγγελματίες. Απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο. Θα έχουμε και νίκες και ισοπαλίες και ήττες, δεν παίζουμε μόνοι μας».

Για το πρόβλημα του Κβιλιτάια: «Είχε ένα σπασμό, δεν ξέρω ακριβώς. Είναι στα πλευρά, δεν μπορούσε να πάρει ανάσα γι’ αυτό έγινε αλλαγή».

Για τα αμυντικά λάθη: «Το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Κάτι σου δίνει και κάτι σου παίρνει. Μιλάμε για μια πάρα πολύ καλή και μεγάλη ομάδα. Σήμερα κερδίσαμε τον περσινό πρωταθλητή και δεν ήταν εύκολο. Λάθη γίνονται. Πάντα είμαι ειλικρινής. Κάποια παιχνίδια κερδίζαμε με γκολ από την πρώτη μας ευκαιρία. Είναι δανεικά αυτά. Τα σοβαρά λάθη στο ντέρμπι δεν μπορούμε να πούμε. Ο Πίττας εχει στοιχεία μοντέρνου επιθετικού που θέλει την μπάλα στο χώρο. Κάναμε δυο λάθη. Ο Απόλλων έπαιξε σε όλο το πρώτο ημίχρονο στην κόντρα, στον ανοιχτό χώρο με τους γρήγορους ποδοσφαιριστές του. Δεν είναι τόσο σοβαρά τα λάθη».