Η τεσσάρα της Ανόρθωσης στο ντέρμπι επί της Ομόνοιας, είχε υπογραφή. Υπογραφή Βέσκο Μιχαΐλοβιτς! Ο 54χρονος τεχνικός κατάφερε να βρει τα… κουμπιά «νέων» και «παλιών» ποδοσφαιριστών αξιοποιώντας στο μάξιμουμ τις δυνατότητες τους.

Τους μοίρασε ρόλους
Ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς πέτυχε αυτό που κανείς δεν έκανε πριν από αυτόν τη φετινή χρονιά. Μοίρασε ρόλους στους παίκτες του, ο κάθε ένας γνωρίζει τι πρέπει να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και «ένωσε» πολύ σωστά τις γραμμές.

Οι «παλιοί», οι «νέοι» και οι αλλαγές
Καλύτερο παράδειγμα από την 11άδα του κόουτς της Κυρίας δεν θα βρεθεί. Συγκεκριμένα, έδωσε φανέλα βασικού σε τρεις ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι (Μπαϊσίνιο, Χαρογιάν, Σάμπο), σε τρεις που αποκτήθηκαν τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο (Τεχέρα, Γκερέρο, Μραζ) και 5 από την… παλιά φρουρά (Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Ιωάννου, Παρούτης).
Περίπου το ίδιο έκανε και με τις αλλαγές του. Έριξε στον αγώνα τον Χριστοφή (από τους παλιούς), τους Αντωνίου και Φερέιρα (από αυτούς που ήρθαν το καλοκαίρι) και τον Αντονίν (αποκτήθηκε τον Ιανουάριο).

Έτσι άλλαξε την Ανόρθωση
Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να αλλάξει την Ανόρθωση. Με το να βρει το… κουμπί των παικτών, να τους αξιολογήσει και να τους μοιράσει τις ευθύνες τους στο γήπεδο. Συνδύασε τους «παλιούς» με τους «νέους» και η συνταγή ήταν άκρως πετυχημένη! Πίστεψε (και πιστεύει) στις δυνατότητες τους, μα πάνω απ’ όλα έκανε τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές να πιστέψουν ξανά στον εαυτό τους.

«Υπόσχομαι ότι θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι»!
Το… κερασάκι στην τούρτα. Μόνο τυχαία δεν είναι αυτή η δήλωση του προπονητή της Ανόρθωσης. Γνωρίζει πολλά, βλέπει, ξέρει και δεν λέει λόγια απλώς για να τα πει. Μετά το εκκωφαντικό 4-1 επί των πρασίνων, άλλαξε η ψυχολογία επανήλθε η ηρεμία και η πίστη προς την ομάδα, και ο Βέσκο έδειξε κάτι παραπάνω από σίγουρος πως η Ανόρθωση θα παρουσιαστεί πιο βελτιωμένοι!

Θράσος Δημητρίου