Πύρρειος αποδείχθηκε η επιστροφή στις νίκες με την εκτός έδρας επικράτηση της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Μονπελιέ (1-3) για την 21η αγωνιστική της Ligue 1.

Οι Παριζιάνοι είδαν στο πρώτο ημίχρονο, τόσο τον Κιλιάν Εμπαπέ (21′), όσο και τον Σέρχιο Ράμος (32′), να αποχωρούν με πρόβλημα τραυματισμού, δημιουργώντας έντονη ανησυχία στις τάξεις του συλλόγου, καθώς σε δύο βδομάδες ξεκινούν οι μάχες με την Μπάγερν Μονάχου για τη φάση των «16» του Champions League…

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Φαμπιάν Ρουίθ άνοιξε το σκορ για τους Παριζιάνους στο 55ο λεπτό, με τον Ισπανό χαφ να βγάζει μαγική μπαλιά στον Λιονέλ Μέσι για το 2-0 των φιλοξενούμενων. Η Μονπελιέ μείωσε με τον Νορντίν στο 89′ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς, ωστόσο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων Ζαϊρέ-Έμερι, υπέγραψε το τελικό σκορ. Τρίποντο με το οποίο η Παρί παρέμεινε στην κορυφή του Σαμπιονά, διατηρώντας παράλληλα το +5 από τη δεύτερη Λανς.

Στα άλλα παιχνίδια της βραδιάς, η Μονακό επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 3-2 της προτελευταίας, Οσέρ. Μπεν Γεντέρ (11′), Μπεν Σεγκίρ (30′) και Εμπολό (82′), πέτυχαν τα γκολ των Μονεγάσκων, οι οποίοι παρέμειναν στην 4η θέση της βαθμολογίας με 41 πόντους.

Σημαντικό τρίποντο πήρε και η Ρεν, η οποία νίκησε με το εντυπωσιακό 3-0 την Στρασβούργο, παραμένοντας στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα (5η με 40 βαθμούς). Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γκουιρί, ο οποίος πέτυχε τα πρώτα δύο γκολ της ομάδας του (3′, 21′), με τον Ντουέ στο 51ο λεπτό να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ