Είναι η αρχή μιας εποχής που όλοι στην Νιούκαστλ θέλουν να είναι λαμπρή! Οι «καρακάξες» κατάφεραν να βρεθούν στον τελικό του Λιγκ Καπ στο «Γουέμπλεϊ» για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια και γενικότερα θα διεκδικήσουν τρόπαιο εγχώριας διοργάνωσης μετά από 24 χρόνια, επικρατώντας 2-1 της Σαουθάμπτον στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό (3-1 συνολικό σκορ)! Παρουσιάστηκαν οι Γκόρντον και Άσμπι στον κόσμο, αποχαιρέτησε ο Σέλβεϊ μετά από 202 συμμετοχές για να συνεχίσει στην Νότιγχαμ Φόρεστ.
Η Νιούκαστλ δεν θα έχανε την τεράστια ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό του Λιγκ Καπ για πρώτη φορά μετά από το 1976 και το κλίμα στο St. James’ Park ήταν κάτι παραπάνω από πανηγυρικό.
Μετά και το 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στο St. Mary’s, οι «καρακάξες» είδαν τον Λόνγκσταφ με διαγώνιο σουτ από γύρισμα του Τρίπιερ από δεξιά ν’ ανοίγει το σκορ και τα decibel στο γήπεδο έφτασαν σε επίπεδα… κώφωσης!
Η ομάδα του Χάου όχι απλά δεν έμεινε στο ένα γκολ, αλλά με ωραίο ποδόσφαιρο βρήκε τρόπο να πάρει σύντομα προβάδισμα δύο τερμάτων! Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά σε εντός έδρας παιχνίδι της Νιούκαστλ από τον Φλεβάρη του 2019 και… γλυκάθηκε, για να πετύχει κι άλλο!
Στο 21′ από γύρισμα του Αλμιρόν μετά από ωραία συνεργασία των Ζοέλιντον και Γουίλοκ, έγραψε το 2-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, οι οποίοι όμως «πάγωσαν» για λίγο στο 29′. Ένα λάθος του Γουίλοκ κι ένα τρομερό σουτ του Τσε Άνταμς από το πουθενά μείωσαν το σκορ σε 2-1 για τους «άγιους», που η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσαν με τέτοια εικόνα να σταματήσουν τις «καρακάξες». Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ από αντίπαλο στο συγκεκριμένο γήπεδο από τις 8 του Οκτώβρη του 2022!
Η Σαουθάμπτον στο δεύτερο μέρος είχε περισσότερο μομέντουμ για να κυνηγήσει την ισοφάριση του σκορ και να βρεθεί από το πουθενά σε θέση που να μπορούσε να διεκδικήσει την πρόκριση. Αυτό έγινε αντιληπτό από τον Έντι Χάου, η ομάδα του χρειαζόταν ορισμένες αλλαγές για να κρατήσει ένα συγκεκριμένο τέμπο, αλλά ιδιαίτερο κίνδυνο δεν είχε διατρέξει.
Στο 79′ ο Μπρούνο Γκιμαράες είχε δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα έπειτα και από παρέμβαση του VAR για το φάουλ στον Εντόζι. Αυτό δεν επηρέασε το ματς και με το 2-1 η Νιούκαστλ εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τον τελικό μέσα σε ντελίριο!