Μεγάλη εμφάνιση από τη Βίρτους Μπολόνια και νίκη (83-75) στη Βαρκελώνη, με τους Λούντμπεργκ – Οτζελέγε και τον μάγο Τεόντοσιτς να ρίχνουν την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από την κορυφή της EuroLeague στο καναβάτσο.
Η πιο δύσκολη, η πιο ανταγωνιστική, η πιο σκληρή EuroLeague όλων των εποχών δεν έχει εύκολα παιχνίδια για καμία ομάδα. Η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης (5/1) τη Βίρτους Μπολόνια για τη 17η αγωνιστική, ήταν το φαβορί, όμως η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο ήταν αυτή που πήρε την νίκη (83-75), ένα αποτέλεσμα που πάντως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έκπληξη.
Στο 11-6 έπεσαν οι Καταλανοί 96-3 εντός και 5-3 εκτός έδρας), που έχασαν κατά κράτος την πρώτη και την τέταρτη περίοδο, τις δύο πιο κρίσιμες του σαρανταλέπτου δηλαδή. Πλην του μαχητικού Όσκαρ ντα Σίλβα και του καλού δημιουργικά Νικολάς Λαπροβίτολα, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είδε τους υπόλοιπους και κυρίως τον Νίκολα Μίροτιτς να απογοητεύουν.
Στο 8-9 ανέβηκε η ομάδα της Μπολόνια (5-3 εντός και 3-6 εκτός έδρας), με τον Σέμι Οτζελέγε και τον Ίφι Λούντμπεργκ να κάνουν το ξέσπασμά τους σε ένα γήπεδο στο οποίο η Βίρτους ήθελε να στείλει ένα μήνυμα. Ότι θα παλέψει μέχρι τέλους, με όλες της τις δυνάμεις για να διεκδικήσει μια θέση στην οκτάδα και στα playoffs της διοργάνωσης.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-26, 39-42, 57-60, 75-83