Ο Ματ Τόμας (29 χρονών, 1.93 μέτρα) προβάλει τα πράσινα. Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Αμερικανό γκαρντ για συμβόλαιο 6 μηνών συν ενός χρόνου και δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να υπάρξει και η σχετική ανακοίνωση.

Ο Αμερικανός σουτέρ με ικανότητα να αγωνιστεί στις θέσεις των σούτινγκ γκαρντ και σμολ φόργουορντ ήταν ο εκλεκτός του Ντέγιαν Ράντονιτς, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται τις τελευταίες ώρες σε προχωρημένες επαφές, μέχρι τελικά να επιτευχθεί η συμφωνία.

Με την απόκτηση του Τόμας ο Παναθηναϊκός έχει πλέον 9 ξένους στο ρόστερ του, αφού πέραν του Αμερικανού έχει ακόμα τους εξής: Νέιτ Γουόλτερς, Πάρις Λι, Μάριους Γκριγκόνις, Ματέους Πονίτκα, Ντουέιν Μπέικον, Ντέρικ Γουίλιαμς, Αρτούρας Γκουντάιτις και Άντριου Άντριους. Ο τελευταίος πάντως έχει τεθεί εκτός ομάδας, αν και παραμένει δηλωμένος στην Basket League, αφού έχει αρνηθεί να υπογράψει το σχετικό έγγραφο για να αντικατασταθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Τόμας ήταν free agent από το καλοκαίρι, περιμένοντας για αρκετούς μήνες μία πρόταση από ομάδα του NBA για να παραμείνει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, όπου αγωνίστηκε την τελευταία τριετία, φορώντας τις φανέλες των Ράπτορς, Τζαζ και Μπουλς. Είναι απόφοιτος του κολεγίου του Αϊόβα Στέιτ, ενώ έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ισπανία, φορώντας τις φανέλες της Ομπραντόιρο (2017/18) και Βαλένθια (2018/19) πριν κάνει το μεγάλο άλμα για το NBA.