Μπορεί το αποτέλεσμα της Ρέξαμ με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να είναι σπουδαίο, αν αναλογιστεί κανείς τη διαφορά των κατηγοριών και τους στόχους που έχουν θέσει οι δύο ομάδες στη σεζόν τους, όμως η ουσία, πλην του 3-3, είναι μία. Γίναμε μάρτυρες της πρώτης «γκέλας» των Ουαλών στο «Racecourse Ground», μετά από 16 συνεχόμενες νίκες!

Τι μπορεί να πει κανείς για τη Ρέξαμ; Μία ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν ως δεύτερο φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα της National League, πίσω από τη Νοτς Κάουντι. Το όνομα περιπλανά, αλλά η ουσία είναι η ίδια. Οι Ουαλοί βρίσκονται στην 5η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Στην πρώτη που… δεν είναι επαγγελματική!

Η σεζόν τους είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στο ξεκίνημά της, αλλά κατάφερναν να κρατηθούν ψηλά στη βαθμολογία, λόγω της εκπληκτικής τους επίδοσης εντός έδρας. Γύρισαν εν τέλει την διαφορά των έξι βαθμών από τη Νοτς Κάουντι και πλέον, τους συναντά κανείς στην κορυφή της βαθμολογίας της National League, ούσα η πιο φορμαρισμένη ομάδα από όλες.

Το μυστικό ακούει στο όνομα «Racecourse Ground». Η έδρα της Ρέξαμ, η οποία στις 16 φορές που έχει υποδεχθεί κάποιον στο «σπίτι» της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, τον έχει κερδίσει! Με κάθε τρόπο, με τα ματς του FA Cup και του FA Τρόφι να συμπεριλαμβάνονται στα προαναφερθέντα.

Ωστόσο, το σερί έμελλε να σταματήσει και παρότι το 3-3 με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν είναι ήττα, λογίζεται ως τέτοια. Διότι έμενε ένα λεπτό και η Ρέξαμ έπρεπε να αμυνθεί απλώς σε μία στατική φάση. Δεν το κατάφερε, ο Έγκαν ισοφάρισε και το 2ο γκολ από κόρνερ που δέχθηκε στο ματς, έστειλε τη σειρά σε… ρεβάνς.

Κρίμα για αυτή τη Ρέξαμ, αλλά ο αριθμός είναι αντικειμενικός και δεν αλλοιώνεται. Οι 16 διαδοχικές νίκες σταμάτησαν από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Στο 96’. Και ίσως μαζί με το ρεκόρ, να χάθηκε και μία τεράστια ευκαιρία της Ρέξαμ να «γράψει» ιστορία. Έχουμε όμως ένα ματς ακόμη. Ας μην προτρέχουμε…