Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες και τέσσερις χαμένους τελικούς, η Πόρτο σήκωσε τελικό το Λιγκ Καπ. Οι «δράκοι» κέρδισαν τη Σπόρτινγκ στον τελικό με 2-0 και πήραν τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Πορτογαλία.

Στο 10ο μόλις λεπτό η Πόρτο άνοιξε το σκορ με όμορφο σουτ του Εουστάκιο ενώ στο 13’ ακυρώθηκε το γκολ του Έντουαρντς και στο 24’ η Σπόρτινγκ απείλησε με τον Πότε. Μάλιστα στο 36ο λεπτό η Σπόρτινγκ έχασε νέα απίθανη διπλή ευκαιρία με τους Πόρο και Πότε να έχουν διαδοχικά δοκάρια. Τα «λιοντάρια» συνέχισαν να πιέζου κα στο 42’ ο Ράμος νίκησε τον Παουλίνιο σ μοναδικό τετ α τετ.

Στο 57’ η κεφαλιά του Οτάβιο πέρασε μόλις έξω ενώ από εκεί και πέρα το ματς έγινε πολύ σκληρό με τον Παουλίνιο να αποβάλλεται στο 72’. Έτσι στο 86’ ο Ακίνο σέντραρε από δεξιά και ο Μαρκάνο με κεφαλιά έγραψε το 0-2.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Αδάν, Κόατες (81’ Στ.Γιούστε), Ρέις, Ινάσιο, Πόρο, Σάντος (56’ Φαταβού), Μορίτα (84’ Τανλόνγκο), Ουγκάρτε (84’ Αρτούρ Γκόμες), Πότε, Έντουαρντς (81’ Τρινκάο), Παουλίνιο

ΠΟΡΤΟ: Ράμος, Ζοάο Μάριο, Βέντελ (79’ Ζαϊντού), Μαρκάνο, Πέπε, Ουρίμπε, Εουστάκιο (89’ Φόλια), Ακίνο (88’ Μπόρχες), Οτάβιο Γκαλένο, Ταρεμί