Η Μπαρτσελόνα παραλίγο να πέσει στην παγίδα της… κοντοχωριανής Τζιρόνα. Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 1-0 στο «Μοντιλίβι» αλλά η ομάδα του Μίτσελ είχε τις ευκαιρίες για να πάρει την ισοπαλία. Στο +6 από τη Ρεάλ πλέον η Μπαρτσελόνα αλλά με ματς παραπάνω και τη «βασίλισσα» να υποδέχεται αύριο τη Σοσιεδάδ. Το χρυσό γκολ ο Πέδρι στην 100η του συμμετοχή με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα! 

Στο 3ο μόλις λεπτό ο Αλόνσο πρόλαβε σωτήρια τον Γιαν Κόουτο και στο 4’ η κεφαλιά του Χουάνπε πέρασε λίγο έξω ενώ στο 15’ o Γκατσανίγκα έχασε από τον Φάτι αλλά στη συνέχεια πρόλαβε τον Ντεμπελέ και κάλυψε το λάθος του. Στο 25ο λεπτό ο Τσάβι είδε τον Ντεμπελέ να αποχωρεί τραυματίας ενώ στο 28’ το σουτ του Άνσου Φάτι πέρασε μόλις έξω. Στο 40’ ο Γκατσανίγκα είπε όχι σε σουτ του Πέδρι ενώ στο 48’ το σουτ του Ραφίνια από δεξιά πέρασα ψηλά έξω.

Τη λύση για την Μπαρτσελόνα έδωσε ο Πέδρι στο 61ο λεπτό. Ο Άλμπα σέντραρε από αριστερά, ο Γκατσανίγκα έχασε την μπάλα και ο Πέδρι πλάσαρε εξ επαφής για το 0-1.

Στο 65ο λεπτό ακυρώθηκε το γκολ του Αρνάου για καθαρό οφσάιντ ενώ στο 72’ ο Αραούχο πρόλαβε σωτήρια τον Βίγια και στο 86’ ο Ιβάν Μαρτίν βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Τερ Στέγκεν αλλά πλάσαρε άστοχα. Στο 88′ το σουτ του Ρόκα πέρασε μόλις έξω και στο 90+6′ ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε την κεφαλιά του Στουάνι.

ΤΖΙΡΟΝΑ: Γκατσανίγκα, Χουάνπε (81’ Ιβάν Μαρτίν), Εσπινόσα, Μιγκέλ Γκουτιέρεθ, Αρνάου Μαρτίνεθ, Οριόλ Ρομέου, Γιανχέλ Ερέρα (59’ Βαλερί), Γιαν Κόουτο (69’ Τόνι Βίγια), Αλέις Γκαρσία, Ρικέλμε (81’ Ρόκα), Καστεγιάνος (69’ Στουάνι)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Κουντέ, Γκαρσία, Αλόνσο (46’ Άλμπα), Μπούσκετς, Γκάβι, Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ (25’ Πέδρι), Ραφίνια (88’ Ραφίνια), Φάτι (81’ Μπαλντέ)