Η Αλκή οδηγείται στο αγροτικό αφού τα χρέη δεν της επιτρέπουν να συνεχίσει τη λειτουργία της στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα. Δεν μιλάμε ωστόσο για ένα τεράστιο ποσό, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να δούμε πώς έφτασε μέχρι εδώ…
Το τεράστιο πρόβλημα δημιουργήθηκε στο διάστημα της παρουσίας του Άντι Μέντγουϊν. Ο Σκωτσέζος ανέβασε το μπάτζετ σε πολύ ψηλά επίπεδα, εντούτοις με την αποχώρησή του από τα διοικητικά μετά από μερικούς μήνες, άφησε χρέος κοντά στις 270.000 ευρώ.
Η νυν διοίκηση είχε να καλύψει αυτό το χρέος, συν τις υποχρεώσεις από την τρέχουσα σεζόν, μόνο που αυτές δεν καλύπτονταν με τίποτα αφού αναγκαζόταν να δίνει χρήματα για τις παλιές. Γι’ αυτό και οι ποδοσφαιριστές πήραν ελάχιστα χρήματα τη φετινή περίοδο.
Το ύψος του χρέους της Αλκής ανέρχεται κοντά στις 200.000 ευρώ, ωστόσο με διάφορους διακανονισμούς που θα μπορούσαν να γίνουν, ακόμη και με τα μισά ή κοντά στις 120.000 θα είχε τη δυνατότητα να το ξοφλούσε. Μόνο που αυτά τα χρήματα δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν, ώστε να καλυφθεί αυτό το ποσό αλλά και οι υποχρεώσεις αυτής της σεζόν, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο αγροτικό.

Περί ενοποίησης
Στην ανακοίνωση της διοίκησης γίνεται λόγος για προσπάθεια ενοποίησης με άλλη ομάδα από την επαρχία Λάρνακας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Πριν μερικούς μήνες είχε ανοίξει το κεφάλαιο για ενοποίηση με την ΑΕΚ, αν και κακώς χρησιμοποιείτο η λέξη «ενοποίηση». Η αλήθεια είναι πως η Αλκή θα…εισχωρούσε στην ΑΕΚ. Δεν προχώρησε λόγω διαφόρων αντιδράσεων που υπήρχαν τότε, μόνο που τώρα ελάχιστοι έχουν μείνει κοντά στην ομάδα.

Περί…Αλκή Λάρνακας
Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο να συνεχίσει ξανά ως Αλκή Λάρνακας κι όχι ως Αλκή Ορόκλινη, κάτι επίσης που δεν είναι εύκολο διότι το θέμα είναι καθαρά νομικό. Θυμίζουμε ότι η Αλκή Λάρνακας έβαλε λουκέτο διότι τα χρέη της έφτασαν τότε, το 2014, μέχρι και τα 5 εκατομμύρια ευρώ και οδηγήθηκε στην ενοποίηση με την Ομόνοια Ορόκλινης. Αν και ο όρος «ενοποίηση» δεν είναι ο πλέον ορθός. Η Αλκή Λάρνακας τότε διαλύθηκε και νομικά ομιλούντες (το τονίζουμε, νομικά…), δεν έχει σχέση με την Αλκή Ορόκλινη.

Ανδρέας Βεντούρης