Στην Κύπρο αναμένονται την Παρασκευή τα δύο τελευταία νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ, Χρόμοφ και Αμπουμπακάρι. Αμφότεροι βεβαίως δεν υπολογίζονται για το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, καθώς θα αρχίσουν προπονήσεις από βδομάδας κι αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του Χοσέ Λουΐς Όλτρα για τον αγώνα με την Καρμιώτισσα στο Τσίρειο.
Μπορεί η κίνηση του Τσάβι Ρόκα να αποκτήσει δύο επιθετικούς να εξέπληξε, ωστόσο έχει φυσικά την εξήγησή της. Με τον νεαρό Γκανέζο προσθέτει μία λύση στην κορυφή της γραμμής κρούσης, ενώ με τον Ουκρανό δίνει περισσότερο βάθος στα άκρα της επίθεσης αλλά και πίσω από τον σέντερ φορ, αφού αγωνίζεται και σαν δεύτερος επιθετικός.
Βλέποντας τους Άλτμαν και Τρισκόφσκι να ταλαιπωρούνται από προβλήματα στη μέση τους, ουδείς μπορεί να προδικάσει το πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή τους. Με τον Χρόμοφ προσθέτει άλλη μία λύση στη θέση που συνήθως αγωνίζονται οι δύο νεοαποκτηθέντες και δίνεται η δυνατότητα στον Όλτρα να τους δίνει ανάσες, όταν κρίνει ο ίδιος σκόπιμο.
Απ’ εκεί και πέρα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απουσία του Ιβάν Τρισκόφσκι από το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, αφού ούτε σήμερα Πέμπτη προπονήθηκε. Ο «Τρίσκο» αισθάνεται εκ νέου ενοχλήσεις στη μέση και δεν προλαβαίνει τον αγώνα.

Ανδρέας Βεντούρης