Ο μαγικός Ράσφορντ που δεν έχει αφήσει ούτε ένα ματς του Λιγκ Καπ δίχως γκολ, το πρώτο «χτύπημα» από τον Βουτ Βέγκορστ και το… κερασάκι στην τούρτα από τον Μπρούνο, έδωσαν στην Γιουνάιτεντ ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του Λιγκ Καπ με το 3-0 κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό στο City Ground.
Ό,τι κι αν ειπωθεί για τον Μάρκους Ράσφορντ κι όσα τρομερά κάνει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, είναι λίγα.
Αυτό το παιδί το έβαλε στόχο να λάμψει και να βοηθήσει την ομάδα του και το καταφέρνει. Και κάνει τους οπαδούς και τον Τεν Χαγκ να είναι περήφανοι για εκείνον.
Μόλις στο 6ο λεπτό με ατομική ενέργεια από αριστερά, κουβαλώντας τη μπάλα για αρκεά μέτρα, πάτησε περιοχή και το τελείωμα ήταν εξαιρετικό για το 1-0 των «κόκκινων διαβόλων». Αυτό ήταν το 10ο τέρμα του σε 10 ματς μετά το Μουντιάλ και το 5ο στο φετινό Λιγκ Καπ, έχοντας σκοράρει σε όλα τα ματς της διοργάνωσης μέχρι και αυτή τη στιγμή.
Η Γιουνάιτεντ… μυριζόταν αίμα αφού η Νότιγχαμ Φόρεστ στο πρώτο 20λεπτο ήταν παντελώς εξαφανισμένη. Όταν η ομάδα του Στιβ Κούπερ πήρε τα πάνω της, απείλησε την εστία του Νταβίντ Ντε Χέα που χρειάστηκε να κάνει σημαντικές επεμβάσεις κι έτσι, αφού εκείνος κράτησε το «μηδέν» πίσω, ήταν δουλειά των συμπαικτών του να τελειώσουν το ματς. Βέβαια, στο 22ο λεπτό χρειάστηκε η τύχη και ο VAR για να υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ ο Σάριτζ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ για τους γηπεδούχους.
Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Άντονι έκανε την τελική προς το στόχο, ο Χένεσι απέκρουσε, όμως, ο Βέγκορστ πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε για το 2-0. Ο Ολλανδός επιθετικός άνοιξε λογαριασμό με τη νέα του ομάδα και της έδωσε σημαντικότατο προβάδισμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ» στις 26 του Φλεβάρη. Οι χαφ του Τεν Χαγκ, Καζεμίρο, Μπρούνο και Έρικσεν είχαν αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια, είχαν άνεση να την κυκλοφορήσουν και ο Δανός είχε και δοκάρι σε ωραία προσπάθεια με πολύ φάλτσο στο 56′ της αναμέτρησης.
Ο Γκαρνάτσο στο 60′ πήρε τη θέση του Ράσφορντ για να πάρει ανάσες ο Άγγλος, αφού έκανε τη δουλειά του καλά και μπορούσε να ξεκουραστεί με το 2-0 της ομάδας του. Στην αντίπερα όχθη, στο 64′ ο Τζέσι Λίνγκαρντ για πρώτη φορά από την ημέρα που αποχώρησε οριστικά από την Γιουνάιτεντ τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του και μπήκε στο παιχνίδι στη θέση του Σαμ Σάριτζ. Από τη στιγμή που η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν έκανε ούτε ένα μικρό επιθετικό ξέσπασμα για να μειώσει και να πάει στο «Ολντ Τράφορντ» μέ κάτι ελάχιστα πιο ευνοϊκό, οι «κόκκινοι διάβολοι» κράτησαν εύκολα το μηδέν παθητικό κι έφτασαν στο φινάλε στο 3-0.
Ο Μπρούνο Φερνάντες στο 89ο λεπτό με χαμηλό σουτ από τα όρια της περιοχής έγραψε το τελικό σκορ και φυσικά το κλαμπ του Μάντσεστερ έχει πλέον τεράστιο αβαντάζ για να διεκδικήσει το τρόπαιο του Λιγκ Καπ για φέτος στον τελικό του Φλεβάρη.