Τεράστιο «διπλό» της Τότεναμ στο «Craven Cottage» με γκολ που ήρθε από το πουθενά και με τον Χάρι Κέιν να γράφει ιστορία διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 απέναντι στην Φούλαμ! Πρώτος σκόρερ στα χρονικά των «σπιρουνιών» ο Άγγλος ισοφαρίζοντας τον Τζίμι Γκριβς και ένα βήμα πιο κοντά στην τετράδα για την ομάδα του Κόντε. Μόχθησε, αλλά δίχως αποτέλεσμα το σύνολο του Μάρκο Σίλβα.  

Τίποτα δεν μπορούσε να κάνει τον κόσμο να πιστέψει πως ο Κέιν θα έφτανε στην τρομερή επίδοση της κορυφής των σκόρερ της Τότεναμ παρέα με τον αείμνηστο και θρυλικό, Τζίμι Γκριβς. Κι αυτό, διότι η ομάδα του Κόντε στο πρώτο ημίχρονο δεν έκανε απολύτως τίποτα δημιουργικό και επιθετικό και το μοναδικό στο οποίο αρκέστηκε ήταν ν’ απορροφά την πίεση που ασκούσε η Φούλαμ και να διώχνει όλα τα γεμίσματα που είχαν στόχο τα καρέ του Γιορίς.

Ούτε ο Μίτροβιτς, ούτε ο Γουίλιαν, ούτε κάποιος άλλος από τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις μπάλες που πετούσαν από αέρος και προσγειώνοντας στην μεγάλη περιοχή.

Κάπως έτσι δεν μπορούσε να κρατήσει και έξω από την εστία του ο Λένο το σουτ του Κέιν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Άγγλος στράικερ με υπέροχο τελείωμα από το πουθενά έγραψε το 1-0 και έφτασε στα 266 τέρματα με τη φανέλα των «σπιρουνιών», ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση του Τζίμι Γκριβς, ενώ, ήταν το υπ’ αριθμόν 199ο του γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 57′ θα μπορούσε να έχει κάνει και το 2-0 και ν’ αναρριχηθεί μόνος πρώτος στον πίνακα των μεγαλύτερων γκολτζήδων όλων των εποχών για την ομάδα του, όμως, ο Λένο κατάφερε να βγάλει την κεφαλιά και να στερήσει την χαρά από τον Κέιν.

Η Φούλαμ δεν έχανε την ελπίδα της, άλλωστε οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ιδιαίτερη διάθεση να ισορροπήσουν στον αγωνιστικό χώρο και έμεναν πίσω, όμως είχαν δεμένες τις γραμμές τους. Όσο κι αν οι «cottagers» έψαξαν πολύ την απάντηση στο σκορ, ήταν η βραδιά του Κέιν και δεν του χάλασε κανείς το ιστορικό επίτευγμα, με το οποίο χάρισε όλους τους βαθμούς στην Τότεναμ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ