Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες «πίσω» από το νέο θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε στις 2:00 τα ξημερώματα στη λεωφόρο «Τάφοι των Βασιλέων» στην Πάφο με θύμα τον 58χρονο Ιωάννη Πολυκάρπου και φερόμενο ως θύτη 45χρονο από τη Βρετανία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, πριν από το τροχαίο, θύμα και θύτης διαπληκτίστηκαν σε μπυραρία. Ακολούθως ο θύτης άρχισε να ρωτάει πληροφορίες για το θύμα, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι στη συνέχεια τον ακολούθησε, προσέκρουσε με το όχημά του πάνω στη μοτοσικλέτα που οδηγούσε και τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο στην άσφαλτο.
Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Γύρω στις 7:35 το πρωί και μετά από εξασφάλιση μαρτυρίας, ο θύτης εντοπίστηκε να οδηγεί το αυτοκίνητό του, ανακόπηκε και οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου, όπου ανακρίθηκε και στη συνέχεια συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος.
Στη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ αυτό έφερε χτυπήματα στο μπροστινό μέρος και ήταν φρεσκοβαμμένο με σπρέι.
Τόσο το αυτοκίνητο του 45χρονου όσο και η μοτοσικλέτα του 58χρονου αναμένεται να τύχουν επιστημονικών εξετάσεων από την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών.
Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.
Τροχαία και ΤΑΕ Πάφου συνεχίζουν τις εξετάσεις.