Αυτό ανακοίνωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας. Ο ίδιος ο Αλβες αρνείται τις κατηγορίες, αλλά οι αρχές συγκέντρωσαν αρκετά στοιχεία ώστε να διαταχθεί η σύλληψη του.
Ισπανικά ΜΜΕ ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι μια νεαρή γυναίκα είχε κατηγορήσει τον Αλβες ότι την άγγιξε κάτω από τα εσώρουχά της χωρίς τη συγκατάθεσή της, όταν ήταν με φίλους σ’ ένα νυχτερινό κέντρο στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.
«Θα ήθελα να αρνηθώ τα πάντα» είχε πει ο Άλβες μιλώντας για πρώτη φορά μετά την υπόθεση κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Y ahora Sonsoles» στο ισπανικό κανάλι Antena 3 πριν από μερικές ημέρες.
«Ναι, ήμουν σε αυτό το μέρος, με άλλους ανθρώπους, και το απολάμβανα. Και όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι μου αρέσει να χορεύω», συνέχισε. «Χόρευα και διασκέδαζα χωρίς να εισβάλλω στο χώρο των άλλων. Δεν ξέρω ποια είναι αυτή η κυρία . Όχι, δεν έκανα αυτό που είπε».
Να σημειωθεί πως ο 39χρονος σταρ έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία Βραζιλιάνος, που έπαιξε σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν ήταν αρχηγός της «σελεσάο» στο ματς εναντίον του Καμερούν στο Μουντιάλ του Κατάρ. Κατέχει επίσης το ρεκόρ για τα περισσότερα τρόπαια καριέρας, συνολικά 43.