Χτύπησε στο φινάλε και πήρε την μπουκιά από το στόμα του Παναιτωλικού ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα έμεναν στην ισοπαλία χωρίς τέρματα, ο Ντουάρτε έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Αγρινίου στο 82′, με το σύνολο του Θανάση Στάικου να μην έχει πει την τελευταία του λέξη και να ισοφαρίζει επτά λεπτά αργότερα με τον Εραμούσπε, φεύγοντας από την πόλη της Αιτωλοακαρνανίας με έναν πολύ σημαντικό βαθμό.

Στην 8η θέση με 20 βαθμούς παρέμεινε ο Παναιτωλικός, ο οποίος αγνοεί τη νίκη στα τρεις τελευταίες αναμετρήσεις του. Μία θέση πιο κάτω, με δύο λιγότερους ο ΠΑΣ, που επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα.

Στο μυαλό των κόουτς:

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Αναστασίου, με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, τους Λιάβα, Λάρσον, Μαλή και Χουχούμη στην άμυνα, τους Μλάντεν, Ντίας και Κολοβό στη μεσαία γραμμή, τους Μόρσεϊ και Σενγκέλια ακροβολισμένους και τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης.

Με το ίδιο σύστημα κατέβασε ο Θανάσης Στάικος τον ΠΑΣ, με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε και Πήλιο στην άμυνα, τους Καραχάλιο, Τζίνο και Ριένστρα στον άξονα και τους Τζίμα και Παμλίδη πίσω από τον προωθημένο Μπάλαν.

Το ματς

Φουριόζοι μπήκαν στην αναμέτρηση οι παίκτες του Παναιτωλικού, με τον Σενγκέλια να πιάνει ένα ωραίο βολέ εν κινήσει από σέντρα του Χουχούμη στο 2’, με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

Ο ΠΑΣ πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να απειλήσει, ωστόσο οι προσπάθειες των Τζίνο (15’) και Μπάλαν (28’) δεν είχαν αποτέλεσμα. Η ομάδα του Αναστασίου είχε και αυτή δύο ευκαιρίες, αλλά τα σουτ τον Χουχούμη (17’) και Σενγκέλια (33’) δεν βρήκαν στόχο.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, το σουτ του Ριένστρα ήταν πολύ άστοχος και οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο μέρος, ωστόσο η πρώτη καλή ευκαιρία άνηκε στον ΠΑΣ, με τον Καραχάλιο να πιάνει ωραίο σουτ εκτός περιοχής στο 56’ και τον Ανέστη να κάνει όμορφη επέμβαση.

Ο Καρέλης απείλησε δις μέσα σε δύο λεπτά, αλλά οι προσπάθειες του ήταν άστοχες. Αρχικά, στο 61’ το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε αρκετά δίπλα από το δοκάρι του Τσιντώτα, ενώ στο 62’ στο βολέ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κατέληξε πολύ πλανω από την εστία.

Στο 76’ και μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Νίνη, ο Μπάλαν βρέθηκε απέναντι στον Ανέστη, με τον Ελλήνα τερματοφύλακα να κάνει μια σωτήρια επέμβαση.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα τελειώσει ισόπαλο, στο 82ο λεπτό ο Παναιτωλικός κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Μετά από βαθύ γέμισμα, ο Πέδρο πήρε την κεφαλιά, ο Μπουζούκης άφησε ωραία την μπάλα και ο Ντουάρτε με ωραίο βολέ από το ύψος του πέναλτι, έκανε το 1-0 για την ομάδα του Αγρινίου!

Ο ΠΑΣ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 89’ και μετά από εξαιρετική σέντρα του Σόρια, ο Εραμούσπε νίκησε τον Λάρσον στον αέρα και με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-1 για τον ΠΑΣ!

Στα τελευταία λεπτά ο Παναιτωλικός έψαξε το γκολ της νίκης, χωρίς να καταφέρνει να απειλήσει, με το 1-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

MVP: Οι Ντουάρτε και Εραμούσπε. Ο μεν αγωνίστηκε μετά από 2,5 μήνες και κατάφερε να σκοράρει με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο δε με ένα όμορφο τέρμα έσωσε στο φινάλε την ομάδα του.

Η σφυρίχτρα: Ο κ. Παπαπέτρου δεν είχε δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί, κάνοντας παράλληλα πολύ σωστή χρήση των καρτών που έβγαλε από το τσεπάκι του. Πέρασε απαρατήρητος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής, Μλάντεν (46′ Μάρτενσον), Λάρσον, Χουχούμης, Λιάβας, Ντίας, Κολοβός (72′ Μπουζούκης), Σενγκέλια (88′ Χατζηθεοδωρίδης), Μόρσεϊ (81′ Ντουάρτε), Καρέλης (81′ Πέδρο).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (71′ Νίνης), Τζήμας (86′ Λώλης), Παμλίδης, Μπάλαν (80′ Σταματελόπουλος).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ