Την απόκτηση του Γιαν Ζόμερ από την Γκλάντμπαχ ανακοίνωσε την Πέμπτη η Μπάγερν.

Και το όνομα αυτού… Γιαν Ζόμερ. Ο Ελβετός πορτιέρε που αγωνιζόταν στην Γκλάντμπαχ, θα είναι ο αντικαταστάτης του τραυματία, Μανουέλ Νόιερ στην Μπάγερν υπογράφοντας συμβόλαιο έως το 2025 με τους Βαυαρούς.
«Ανυπομονώ για τον νέο μου ρόλο στην Μπάγερν, είναι ένας μεγάλος σύλλογος με δύναμη, παίζαμε συχνά ο ένας εναντίον του άλλου, ξέρω την τεράστια ποιότητα αυτού του συλλόγου. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της τώρα», δήλωσε ο Ζόμερ.
«Έχουμε μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας. Ανυπομονώ να ξεκινήσω εδώ με τους νέους μου συμπαίκτες και για όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Θέλω να ευχαριστήσω την Γκλάντμπαχ για τα 8,5 υπέροχα χρόνια και που επέτρεψε αυτή τη μεταγραφή», είπε ακόμη ο Ελβετός κίπερ.
Και αυτά τη στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος των Βαυαρών, Όλι Καν έσπευσε να τον επαινέσει. «Είναι μία πολύτιμη ενίσχυση για μας, γιατί έχει μεγάλη διεθνή εμπειρία και γνωρίζει επίσης πολύ καλά την Bundesliga εδώ και πολλά χρόνια. Έχει όλα όσα χρειάζεται για να συμβάλει στην άμεση επιτυχία μας», είπε.
Ο Ζόμερ έφτασε στην Bundesliga από τη Βασιλεία το 2014 και έκανε 335 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τη Γκλάντμπαχ. Έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Ελβετίας το 2012 και έκτοτε έγινε ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες συμμετοχές -80- της χώρας. Ο Ζόμερ έχει παίξει σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα, καθώς και σε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Με τη Βασιλεία κέρδισε τέσσερις τίτλους Ελβετικής Super League και δύο φορές το εγχώριο κύπελλο.