«Μία ανάσα» από μία πολύ σημαντική μεταγραφική κίνηση φαίνεται πως βρίσκεται η Άρσεναλ, η οποία έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Λεάντρο Τροσάρ της Μπράιτον, την στιγμή που οι «γλάροι» είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν τον Βέλγο, προκειμένου να μην τον χάσουν δίχως οικονομικό αντίτιμο σε έξι μήνες από τώρα.
Το «γυαλί» ανάμεσα σε αυτόν και τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι έχει ραγίσει και οι «κανονιέρηδες» το γνώριζαν. Δεν κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του Μιχάιλο Μούντρικ, ανέτρεξαν στις εναλλακτικές λύσεις που είχαν, αντιλήφθηκαν το πρόβλημα μεταξύ Τροσάρ και Ιταλού και έσπευσαν να ασχοληθούν με την περίπτωσή του.
Καμία κίνηση πανικού. Το αντίστροφο μάλιστα. Ένα πολύ πειστικό πλάνο από τον Έντου, ο οποίος επέλεξε να πληρώσει πολύ λιγότερα από τα 90 εκατομμύρια που θα διέθετε η Άρσεναλ για τον Ουκρανό, ώστε να πάρει έναν ποδοσφαιριστή με διαφορετικό υπόβαθρο.
Έναν παίκτη σε καλή ηλικία (28 ετών), που γνωρίζει ήδη την πραγματικότητα της Premier League και δεν θα χρειαστεί να προσαρμοστεί σε καινούργια δεδομένα. «Έλαμψε» στο «Νησί», ξεχώρισε στη Μπράιτον, λειτούργησε εξαιρετικά με τον Γκρέιαμ Πότερ και δείχνει έτοιμος να προβεί στο βήμα παραπάνω.
Όσον αφορά το ερώτημα για το αν η Άρσεναλ μπήκε στην διαδικασία να αγοράσει τον Τροσάρ, με βασικό της επιχείρημα το να μην μείνει δίχως ποδοσφαιριστή, η απάντηση είναι απλή. Δεν ξοδεύει δίχως λόγο, αλλά προσπαθεί να εκλογικεύσει κάθε αγορά της.
Ας μην ξεχνάμε το γεγονός πως ο Λεάντρο Τροσάρ είναι ο βασικός λόγος που η Μπράιτον επιτίθεται σε τόσο μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού. Πρόκειται άλλωστε για την ομάδα με τα περισσότερα γκολ από κάθε σύλλογο της Premier League μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, με τον Βέλγο να έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή από όλους στις επιθέσεις του συλλόγου.
Είτε σουτάροντας, είτε πασάροντας, είτε είναι αυτός που θα πραγματοποιήσει τη λεγόμενη «key pass». Μία μεταβίβαση που θα καταλήξει σε… ασίστ, πριν την τελική πάσα. Οι αριθμοί το «μαρτυρούν» και οι πιο… δύσπιστοι θα μπορούσαν να πειστούν για την χρησιμότητα μίας τέτοιας προσθήκης.