Το 7ο Super Cup στην τροπαιοθήκη της προσέθεσε η Ιντερ, η οποία έκανε κομμάτια με 3-0 την Μίλαν, διατήρησε τον τίτλο της και την έπιασε σε κατακτήσεις. Τρίτη κούπα με τον Σιμόνε Ιντζάγκι στον πάγκο για τους Nerazzurri που επιβαίωσαν την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται με «καθαρή» νίκη σε βάρος των πρωταθλητών.
Πολύ δυνατά μπήκε στο derby η Ιντερ και έδειξε στην Μίλαν ότι το θέλει και θα το πάρει. Στο 10’ οι Τζέκο και Λαουτάρο συνδυάστηκαν και ο Μπαρέλα έδωσε σε κενό τέρμα στον Ντιμάρκο που τίναξε τα δίχτυα των Rossoneri. Οι τελευταίοι είχαν καλή στιγμή στην κόντρα με τον Λεάο, που έκανε το σπριντ, συνέκλινε και σούταρε, αλλά ο Ονάνα απέκρουσε και στο 21’ η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι έγινε το απόλυτο αφεντικό. Ο Τζέκο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, απέφυγε εκπληκτικά τον Τονάλι και με ζυγισμένο δεξί νίκησε τον Ταταρουσάνου (0-2).
Σε εκείνο το σημείο η Μίλαν έδειξε να καταρρέει. Η Ιντερ με αυτοπεποίθηση πίεζε και έκλεβε μπάλες σε επικίνδυνες ζώνες και στο 28’ από κόρνερ έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ αλλά την κεφαλιά του Σκρίνιαρ έβγαλε ο Ταταρουσάνου. Οι Rossoneri ήταν σε πλήρη πανικό και στο 30’ μετά από παιδικά λάθη στην άμυνά τους, γλύτωσαν ξανά καθώς ο Ρουμάνος keeper σταμάτησε τη φωτοβολίδα του Ντιμάρκο. Στο φινάλε του πρώτου μέρους η ομάδα του Στέφανο Πιόλι συνήλθε κάπως, για να λήξει το πρώτο μέρος με 2-0.
Στην επανάληψη η Μίλαν μπήκε καλύτερα για να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε άμεσα στο κόλπο. Στο 49’ ο Λεάο είχε την καλύτερη στιγμή με δυνατό σουτ από το όριο της περιοχής μόλις άουτ, ενώ στο 56’ εκείνο του Μπενασέρ πήγε πάνω στον Ονάνα.
Η Ιντερ είχε τον τρόπο να ρίξει τον ρυθμό και να διαχειριστεί το προβάδισμα και στο 77’ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Ο Σκρίνιαρ έκανε την μπαλιά, ο Λαουτάρο ρόλαρε εκπληκτικά στην πλάτη του Τομόρι και με εκπληκτικό πλασέ με το εξωτερικό έστειλε την μπάλα δοκάρι-και-μέσα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 μέσα σε αποθέωση για τους Nerazzurri. Δοκάρι στο 92′ είχε ο Ρέμπιτς για την Μίλαν.

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Καλάμπρια (80′ Ντεστ), Κιάερ (65′ Καλουλού), Τομόρι, Ερναντέζ, Μπενασέρ, Τονάλι, Μεσίας (65′ Ορίγκι), Ντίαθ (64′ Ντε Κετελάρε), Λεάο, Ζιρού (80′ Ρέμπιτς)

ΙΝΤΕΡ: Ονανά, Σκρίνιαρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (84′ Ντε Φράι), Νταρμιάν, Μπαρέλα (71′ Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου (84′ Ασλάνι), Μικίταριαν, Ντιμάρκο (63′ Γκόζενς), Τζέκο (71′ Κορέα), Μαρτίνες