Ο Μπρούνο Σάντος αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΛ, με τον Βραζιλιάνο να αποτελεί έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από την ομάδα της Λεμεσού τα τελευταία χρόνια.
Ένας ακούραστος εργάτης στον αγωνιστικό χώρο, με τσαμπουκά και θράσος όποτε χρειαζόταν, σίγουρα η παρουσία του θα λείψει από την ομάδα. Ο Μπρούνο Σάντος ήρθε στην ΑΕΛ την περίοδο 2020/21 υπογράφοντας τότε διετές συμβόλαιο με την ομάδα.
Η εξαιρετική του παρουσία του απέφερε καινούργιο συμβόλαιο με την ομάδα με αυξημένες αποδοχές και διάρκεια μέχρι το 2025, κλειδώνοντας έτσι η διοίκηση ένα πολύτιμο ποδοσφαιριστή αλλά κλείνοντας και τις πόρτες στις διάφορες σειρήνες που είχαν ακουστεί.

Πάμε να δούμε τα πεπραγμένα του ποδοσφαιριστή με την ΑΕΛ.

  • Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε σε 78 συνολικά παιχνίδια με την ομάδα, έχοντας απολογισμό 7 γκολ αλλά και 7 ασσίστ σε αυτά τα δυόμιση χρόνια. Από τις 78 συμμετοχές οι 64 ήταν στο πρωτάθλημα (4 γκολ), 10 για το κύπελλο (3γκολ) και 4 για την Ευρώπη.
  • Κατάφερε να ανεβάσει το market value αγωνιζόμενος στην ΑΕΛ. Όταν ήρθε το market value του ήταν στις 500,000 ευρώ ενώ τώρα που φεύγει έχει ανέβει στις 700,000 ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.
  • Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ομάδα που σκόραρε εις βάρος της και το έκανε διπλή φόρα μάλιστα την πρώτη χρονιά που ήρθε στην Κύπρο. Είχε σκοράρει στο κύπελλο στις 25/11/2020 και στο πρωτάθλημα στις 25/2/2021.
  • Το ομορφότερο του γκολ θεωρούμε πως ήταν στις 16/3/2022 και το παιχνίδι κυπέλλου με την Ομόνοια. Αξιοπρόσεκτο και το γκολ του κόντρα στον Απόλλων στις 2/3/2022 για το παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΛ να παίρνει την πρόκριση στην παράταση.
  • Αγαπημένη του ομάδα ο Εθνικός Άχνας καθώς σε 5 αναμετρήσεις με την προσφυγική ομάδα μέτρησε 4 νίκες και 1 ισοπαλία.
  • Στα παιχνίδια που σκόραρε ο Σάντος η ΑΕΛ έμεινε αήττητη έχοντας έξι νίκες και μια ισοπαλία.
  • Με τον Αντρέ Τεσέϊρα αγωνίστηκε τις περισσότερες φορές στην ενδεκάδα της ομάδας από κάθε άλλο συμπαίκτη του, συνολικά 72 φορές ήταν μαζί στον αγωνιστικό χώρο.
  • Για πρώτη φορά στην καριέρα του δαπανήθηκαν λεφτά για μεταγραφή.

Αριστείδου Μιχαήλ