Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως η Άρσεναλ βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, απολύτως δίκαια. Είναι η καλύτερη ομάδα της Premier League, είναι η πιο σταθερή ομάδα της κατηγορίας, δεν «πετά» βαθμούς και φροντίζει να δικαιολογεί την υπεροχή της σε κάθε λογής στατιστική κατηγορία.

Διαθέτει την καλύτερη συγκομιδή βαθμών εντός έδρας και έχει ήδη ισοφαρίσει τα περσινά clean sheet της μακριά από το «Έμιρεϊτς». Είναι η μόνη ομάδα που είδε τόσο γρήγορα τέσσερις ποδοσφαιριστές της να έχουν συμμετοχή σε 10 γκολ της, ενώ αποτελεί και το μοναδικό σύλλογο της κατηγορίας, που έχει βρει δίχτυα στα 17 από τα 18 ματς που έχει δώσει.

Συνεπώς, οι 47 βαθμοί σε 18 αναμετρήσεις προκύπτουν απολύτως λογικά, την στιγμή που καμία ομάδα της Premier League δεν έχει χάσει τον τίτλο, μετά από τέτοιου είδους ξεκίνημα ιστορικά.

Μυστικό; Προφανώς και είναι η ενότητα, η συνοχή και το καλό κλίμα που χαρακτηρίζει το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, αλλά σίγουρα είναι και κάτι περισσότερο από αυτό. Όπως τα αποτελέσματα των «κανονιέρηδων» στα ντέρμπι της πρωτεύουσας

Επτά ντέρμπι έχουν δώσει, ισάριθμες φορές έχουν επικρατήσει, με το παθητικό τερμάτων να ορίζεται στο 16-3! Έχει κερδίσει δύο φορές την Τότεναμ, για πρώτη φορά μετά το 2014, έχει κάνει τρίτο σερί «διπλό» επί της Τσέλσι, με τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο, έχει επικρατήσει των Πάλας και Μπρέντφορντ μακριά από το Βόρειο Λονδίνο, ενώ πέρυσι δεν σκόραρε στις έδρες τους και έχει προβεί σε ανατροπές με Φούλαμ και Γουέστ Χαμ, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ, κόντρα στη ροή του ματς.

Μάλιστα, ο Μπενράχμα των «σφυριών» και ο Αλεξάντερ Μίτροβιτς της ομάδας του Μάρκο Σίλβα, είναι δύο από τους τρεις που έχουν σκοράρει κατά της Άρσεναλ στα ντέρμπι του Λονδίνου! Ο τρίτος είναι φυσικά ο Χάρι Κέιν, με 9 γκολ στα 9 τελευταία παιχνίδια του με την Τότεναμ απέναντί της, στον πρώτο γύρο, από το σημείο του πέναλτι.

Επί της ουσίας, κανένας Άγγλος μπόρεσε να «πληγώσει» ως στιγμής την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα σε κανονική ροή αγώνα… Εντυπωσιακό! Όσο εντυπωσιακό είναι το 7/7 με τις ομάδες του Λονδίνου, πράγμα που μεταφράζεται σε 21 βαθμούς και σε… αφεντικό της πόλης!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Άρσεναλ με τις ομάδες του Λονδίνου:

Κρίσταλ Πάλας – Άρσεναλ 0-2

Άρσεναλ – Φούλαμ 2-1

Μπρέντφορντ – Άρσεναλ 0-3

Άρσεναλ – Τότεναμ 3-1

Τσέλσι – Άρσεναλ 0-1

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 3-1

Τότεναμ – Άρσεναλ 0-2