Η νέα ήττα της Λίβερπουλ με την Μπράιτον το Σάββατο (14/1) σε συνδυασμό με τη γενικότερη εικόνα των «κόκκινων» τη φετινή σεζόν έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις γύρω από το όνομα του Γιούργκεν Κλοπ.
Την ίδια στιγμή ο Γερμανός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την ομάδα, αλλά θέλει να παραμείνει και να τη βελτιώσει.
Μάλιστα, ο Κλοπ ρωτήθηκε αν έχει γνώση για τα σχόλια που τον κατηγορούν για υπερβολική εμπιστοσύνη στους παίκτες του.
«Ναι, φυσικά το έχω ακούσει, αλλά δεν είμαι πολύ πιστός. Πιστεύω στους παίκτες μου, νομίζω ότι όλοι πρέπει να το κάνουν.
Είναι μια έξυπνη ερώτηση. Το μόνο πρόβλημα με αυτήν είναι τι κάνετε όλοι σας με την απάντηση. Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα με αυτό. Αλλά δεν είμαι τόσο πολύ πιστός. Στη Ντόρτμουντ ήταν ξεκάθαρο όταν έφυγα ότι είπα ότι κάτι πρέπει να αλλάξει εδώ.
Είναι μια διαφορετική κατάσταση, αλλά αν θέλετε, παρόμοια. Είτε αλλάζει η θέση του προπονητή, είτε αλλάζουν πολλά άλλα πράγματα. Οπότε, σε ό,τι με αφορά αυτό που ακούω αν δεν μου το πει κάποιος δεν θα φύγω.
Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι ίσως υπάρχει ένα σημείο όπου πρέπει να αλλάξουμε άλλα πράγματα. Θα το δούμε αυτό, είναι κάτι για το μέλλον. Όπως το καλοκαίρι ή οτιδήποτε. Όχι τώρα. Δεν μπορούμε να παίξουμε τώρα και να πούμε: Εντάξει, αυτά είναι τα προβλήματα, αλλά την επόμενη σεζόν δεν θα τα έχουμε πια.
Θέλω να υποσχεθώ ότι θα παλέψουμε πραγματικά και θα το δουν όλοι, γιατί αγωνιστήκαμε και στην Μπράιτον, απλά δεν ήμασταν αρκετά κοντά.
Το καταλαβαίνω 100%. Θύμωσα μαζί μου πραγματικά, γιατί πίστευα ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει και τελικά δεν συνέβη. Απλώς πιστεύω ότι είμαι υπεύθυνος και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι υπεύθυνοι και οι παίκτες για συγκεκριμένα πράγματα.
Πραγματικά θεωρώ ότι πρέπει πάντα να συμπεριφέρεσαι σωστά και να μην κατηγορείς κάποιον μόνο και μόνο για να αποφύγεις την ευθύνη. Πραγματικά, το εννοώ. Το μόνο πράγμα που θέλω είναι να διορθώσω αυτήν την κατάσταση, αυτό είναι όλο».