Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική της Super League, με τον Παναθηναϊκό να παραμένει στο +4 από την ΑΕΚ μετά και την «πύρρειο» νίκη στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ, ενώ πολύ σημαντική ήταν και η επικράτηση του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Άρη.

Εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον Παναιτωλικό, κάτι αντίστοιχο, όμως, δεν κατάφερε να κάνει και ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα απέναντι στον αξιόμαχο και αναγεννημένο ΟΦΗ, μένοντας στο 0-0.

Σημαντικές ισοπαλίες στη μάχη της παραμονής απέσπασαν Λαμία και Λεβαδειακός απέναντι σε Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα, ενώ στο τελευταίο ματς της αγωνιστικής, ο Βόλος «βύθισε» τον Ιωνικό με γκολ στις καθυστερήσεις

Οι συντάκτες του sport-fm.gr, λοιπόν, όπως κάνουν παραδοσιακά, επέλεξαν την κορυφαία ενδεκάδα για τη 18η «στροφή» της Super League σε σχηματισμό 4-4-2.

Τερματοφύλακας: Χρήστος Μανδάς (OΦΗ)

Πραγματικός «κέρβερος» ο νεαρός πορτιέρε του ΟΦΗ, στον οποίο πιστώνεται κατά πολύ ο βαθμός της ισοπαλίας, που απέσπασαν οι Κρητικοί στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Σταθερός σε όλη τη διάρκεια του ματς, με τεράστιες επεμβάσεις, ενώ ειδικά εκείνη του 90’+1′ στην προσπάθεια ου Ολιβέιρα βάζει υποψηφιότητα για κορυφαία της χρονιάς!

Δεξί μπακ: Γιώργος Βαγιαννίδης (Παναθηναϊκός)

Ήταν η έκπληξη που επεφύλασσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο νεαρός δεξιός μπακ του «τριφυλλιού» άρπαξε πραγματικά την ευκαιρία. Πάρα πολύ ώριμη εμφάνιση από τον Βαγιαννίδη, με σωστές μεταβιβάσεις, άψογη διατήρηση των μέτρων, που του αντιστοιχούσαν, τη στιγμή, μάλιστα, που το παιχνίδι στα Γιάννενα το απαιτούσε, αλλά και πολύ καλά ανεβάσματα. Αποκορύφωμά του η μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, μετά από θαυμάσια ατομική ενέργεια.

Στόπερ: Γιώργος Κορνέζος

Ο ήρωας της Λαμίας για τη 18η αγωνιστική κόντρα στον Ατρόμητο. Πολύ καλές τοποθετήσεις από τον 24χρονο κεντρικό αμυντικό, που είχε άριστη συνεννόηση με τον παρτενέρ του, Άνταμ Τζανετόπουλο, καθώς και με τους δύο ακραίους μπακ της ομάδας του Σάββα Παντελίδη. Επιπλέον, είχε αρκετές προωθήσεις με την μπάλα στα πόδια δημιουργώντας υπεραριθμία στο επιθετικό κομμάτι, ενώ είχε και το γκολ, φυσικά, που πέτυχε με υπέροχη κεφαλιά στο 47′, ισοφαρίζοντας και χαρίζοντας εντέλει έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Στόπερ: Απόστολος Διαμαντής (ΟΦΗ)

Ηγετική εμφάνιση από τον νεαρό κεντρικό αμυντικό των Κρητικών. Τρομερή ανταπόκριση στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η άμυνα της ομάδας του ιδίως στο διάστημα που ο ΠΑΟΚ πίεσε για να σκοράρει. Ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι με πολλές κερδισμένες μονομαχίες απέναντι στον Νέλσον Ολιβέιρα τον οποίο και ανάγκαζε να σουτάρει περισσότερο έξω από την περιοχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ζήλου που επέδειξε ήταν ο τραυματισμός του στο δεύτερο ημίχρονο στην προσπάθεια του να κλέψει μια «χαμένη» ουσιαστικά μπάλα.

Αριστερό μπακ: Εχσάν Χατζισαφί (ΑΕΚ)

Σταθερά ανοδική πορεία ακολουθεί ο Ιρανός αμυντικός της ΑΕΚ. Πολύ καλά ανεβάσματα από την αριστερή πτέρυγα, χωρίς, μάλιστα, να παραμελεί και τα αμυντικά του καθήκοντα, στα οποία έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Ματίας Αλμέιδα. Όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι, ο Εχσάν Χατζισαφί ήταν εξαιρετικός, μιας και έχει συμμετοχή στα δύο πρώτα γκολ της «Ένωσης» κόντρα στον Παναιτωλικό και ιδίως στο δεύτερο με την υπέροχη ασίστ στον Λιβάι Γκαρσία.

Αμυντικό χαφ: Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός)

Σε ένα ματς, που η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε τα πάντα για να πάρει τη νίκη στα Γιάννενα, ο Δημήτρης Κουρμπέλης έκανε πολύ μεγάλο ματς. Ατελείωτα τρεξίματα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, τήρηση των γραμμών, που βοήθησε τόσο στο ανασταλτικό όσο και το δημιουργικό κομμάτι, αλλά και πολύ ορθές μεταβιβάσεις από τον άξονα στα τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Φυσικά, κανείς δεν θα πρέπει να παραμελήσει και την οξυδέρκειά του στη φάση, που κερδίζει το καθαρό πέναλτι, το οποίο χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 18ης αγωνιστικής

Aμυντικό χαφ: Χουάνγκ Ινμπομ

Έχει γίνει συνήθειο να είναι εκ των διακριθέντων του Ολυμπιακού ο Νοτιοκορεάτης μέσος. Ιδανικός παρτενέρ για τον κάθε χαφ, ο Χουάνγκ οργάνωσε και στο ντέρμπι με τον Άρη το παιχνίδι της ομάδας του, όποτε οι Μπιέλ και Χάμες είχαν «κλειδωθεί» από τους μέσους των «κίτρινων». Συμβολική ήταν και η αρωγή του στα ανασταλτικά καθήκοντα, αφού όποτε χρειάστηκε ήταν στο κατάλληλο σημείο, για να δώσει βοήθειες.

Αριστερό εξτρέμ: Ορμπελίν Πινέδα (ΑΕΚ)

Και σε αυτή την αγωνιστική ο Μεξικανός ακολούθησε την… πεπατημένη, πραγματοποιώντας ουσιαστική εμφάνιση. Ήταν πραγματικά παντού, πατώντας συνεχώς στην περιοχή, ενώ είχε τρομερή συνεργασία τόσο με τον Χατζισαφί στην αριστερή πτέρυγα όσο και με τους υπόλοιπους επιθετικούς της «Ένωσης». Κυνήγησε σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ, ενώ είχε συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ, πετυχαίνοντας, μάλιστα και ένα φανταστικό τέρμα με κεφαλιά στο έκτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου.

Δεξί εξτρέμ: Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός)

Ο άνθρωπος, που άλλαξε πραγματικά την εικόνα του Ολυμπιακού, για να έρθει η σπουδαία νίκη απέναντι στον Άρη. Πέρασε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραρε πολύ γρήγορα με το κεφάλι, κάνοντας πρώτα μια τρομερή κίνηση στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, εκμεταλλευόμενος τη σέντρα-αριστούργημα του Χάμες. Εκτός αυτού, απασχόλησε την άμυνα των «κίτρινων», δίνοντας στον Ολυμπιακό την ώθηση να επιτεθεί μαζικά, αφού αντικατέστησε τον Φορτούνη, ο οποίος δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 18ης αγωνιστικής

Σέντερ φορ: Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ)

Πολύ μεγάλο ματς από τον επιθετικό της «Ένωσης» κόντρα στον Παναιτωλικό. Μονίμως στην αντίπαλη περιοχή της ομάδας του Αγρινίου, δημιουργώντας αμέτρητα προβλήματα με τις τοποθετήσεις του. Σε ακόμη ένα παιχνίδι σκόραρε με το κεφάλι, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ανέστη, που έμεινε «άγαλμα», νικώντας δύο αντιπάλους στον αέρα και φτάνοντας τα δέκα γκολ στο πρωτάθλημα φέτος.

Σέντερ φορ: Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ)

Σέρχιο Αραούχο χρειαζόταν μια εμφάνιση σαν αυτή απέναντι στον Παναιτωλικό. Σκόραρε μετά από αρκετό καιρό και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, οργάνωσε σε πολλές περιπτώσεις το παιχνίδι της ΑΕΚ, μιας και αγωνίστηκε ξανά σαν «δεκάρι» κινούμενος πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία, ενώ δεν ήταν λίγες και οι στιγμές, που πίεζε ψηλά και γυρνούσε στο πρώτο τρίτο του γηπέδου, για να συμμετάσχει στο μαρκάρισμα των Αγρινιωτών όταν αυτοί βρίσκονταν στην επίθεση.
Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 18ης αγωνιστικής