Η Σπόρτινγκ πήρε δύο φορές προβάδισμα στο σκορ, ο Γκονσάλο Ράμος απάντησε ισάριθμες φορές και το 2-2 της Μπενφίκα στο ντέρμπι της Λισαβόνας έδωσε ένα βαθμό που τη διατηρεί επικεφαλής και σε απόσταση στη βαθμολογία της Primeira Liga έπειτα από τη 16η αγωνιστική.

Ο αγώνας ήταν αρκετά θεαματικός με ταχύτητα, ρυθμό και τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να έχει αρκετή δουλειά. Τα “λιοντάρια” ήταν πιο επιθετικά και δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του, ακόμα και από στημένες φάσεις.

Στο 27ο λεπτό, μια ολιγωρία της άμυνας άφησε τον Τρινκάο στη μικρή περιοχή να σημειώνει ένα εύκολο γκολ, όμως δέκα λεπτά αργότερα συνέβη κάτι παρόμοιο με τον Ράμος στην απέναντι εστία.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με αρκετό VAR και πέναλτι της Σπόρτινγκ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Πέντρο Γκονσάλβες. Κανένα πρόβλημα για τον Ράμος που χρειάστηκε άλλο ένα δεκάλεπτο για να ισοφαρίσει ξανά το σκορ.

Στα τελευταία λεπτά οι “αετοί” κυριάρχησαν, όμως δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ανατροπής κι εν τέλει περιορίστηκαν στο 2-2 που τους φέρνει στο +4 από την Μπράγκα.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Μπα, Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Φλορεντίνο, Φερνάντες, Μάριο, Ράφα (90+3′ Σικίνιο), Άουρσνες (65′ Νέρες), Ράμος

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Αδάν, Ινάσιο, Κοάτες, Ρέις (67′ Σεντ Τζουστ), Πόρτο, Γκονσάλβες, Ουγκάρτε, Σάντος, Τρινκάο (89′ Καμπράλ), Παουλίνιο (78′ Σερμιτί), Έντουαρντς (78′ Γκόμες)