Ο Φραντσέσκο Καμάρντα, σε ηλικία 14 ετών, έχει κάνει τους ειδικούς του ποδοσφαίρου στην Ιταλία να παραμιλούν και να κάνουν λόγο για ένα «παιδί-θαύμα» που θα μας απασχολήσει έντονα τα επόμενα χρόνια.
Ρεκόρ από… κούνια! Ο Φραντσέσκο Καμάρντα κάνει πράγματα σε ηλικία 14 ετών που αφήνουν υποσχέσεις για ένα λαμπρό μέλλον και τους ειδικούς του ιταλικού ποδοσφαίρου να κάνουν λόγο για το «παιδί-θαύμα» της γειτονικής χώρας.
Ο πιτσιρικάς, ο οποίος έχει καταφέρει να ξεχωρίσει από τα τμήματα υποδομής της Μίλαν, σκοράρει κατά μέσο όρο 5,5 γκολ ανά αγώνα, με τις επιδόσεις του να υποχρεώνουν τους ιθύνοντες των «ροσονέρι» και της εθνικής Ιταλίας να τον προβιβάζουν άμεσα στις επόμενες ηλικιακές κατηγορίες.

Φραντσέσκο Καμάρτα: Το «παιδί-θαύμα» του ιταλικού ποδοσφαίρΤη σεζόν 2017/18 ο Καμάρντα, σε ηλικία 8 ετών!, είχε πετύχει 247 γκολ σε 40 ματς με τους νέους της Μίλαν, ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2018/19) είχε σκοράρει 172 φορές σε 32 παιχνίδια.
Τη σεζόν 2019/20 ο Ιταλός που έχει γεννηθεί… σκόρερ είχε 64 γκολ σε 16 ματς, καταγράφοντας επίδοση 483 τέρματα σε 87 ματς μόλις σε τρία χρόνια.
Κάπως έτσι κλήθηκε στην Κ15 της Ιταλίας, ενώ τη φετινή σεζόν έχει μία συμμετοχή και με την Κ17 των «ατζούρι». Παράλληλα, από την Κ16 της Μίλαν πήγε στην ομάδα Νέων (Κ19) του ιταλικού συλλόγου, με την ευχή όλων το παιδί να είναι γερό και να συνεχίσει το ίδιο επιτυχημένο μονοπάτι.