Σπουδαία νίκη για το ελληνικό τένις. Με το σούπερ δίδυμο του Στέφανου Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να δείχνει το δρόμο, η ελληνική ομάδα πέρασε στα ημιτελικά του United Cup νικώντας με 3-2 την Κροατία στο Περθ.

Η πρόκριση κρίθηκε στο μικτό διπλό και την μονομαχία του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη με την Πέτρα Μάρτιτς και τον Μπόρνα Γκόγιο. Το ελληνικό δίδυμο πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-6, ενώ κατέκτησε το δεύτερο κάνοντας μπρέικ στο τελευταίο γκέιμ με 6-4.

Η ελληνική ομάδα πανηγύρισε έξαλλα τη μεγάλη νίκη, που δίνει την πρόκριση στα ημιτελικά, που θα γίνει στις 6 και 7 Ιανουαρίου στο Σίδνεϊ. Εκεί αντίπαλος θα είναι η Ιταλία του Ματέο Μπερετίνι, που πέρασε στα ημιτελικά ως καλύτερη φιναλίστ. Το άλλο ζευγάρι είναι Πολωνία-ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά στα ζευγαρώματα, ο Τσιτσιπάς θα παίξει με τον Ματέο Μπερετίνι, ο Σακελλαρίδης (ή ο Περβολαράκης) με τον Λορέντζο Μουζέτι, η Σάββαρη με την Μαρτίνα Τρεβιζάν και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ με την Λουτσία Μπροντζέτι.

«Είμαι τόσο περήφανη για αυτή την ομάδα. Η χημεία που έχουμε με τον Στέφανο μάς βοήθησε πολύ. Νιώθουμε σαν να παίζουμε στην έδρα μας με τόσους Έλληνες εδώ», τόνισε η Σάκκαρη. «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κροατίας που έκανε πολύ καλή προσπάθεια. Είμαι περήφανος για την ομάδα και αυτό που καταφέραμε, αλλά για μας η διοργάνωση αρχίζει τώρα. Θα είμαστε στο Σίδνεϊ, αλλά η καρδιά μας θα παραμείνει εδώ στο Περθ, που είχαμε τόσο σπουδαία στήριξη».