Ο ΠΑΣΠ ενημερώνει:
Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για μια ομάδα και συνεπώς για έναν ποδοσφαιριστή είναι εξαιρετικά σημαντικό για την αμέσως επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Υπάρχει, όμως, μία επίσης βασική προετοιμασία που είναι κομβική για τους ποδοσφαιριστές και τις ποδοσφαιρίστριες και σχετίζεται με το μέλλον τους και ειδικότερα με τη νέα σελίδα που ανοίγεται μπροστά τους, όταν έρθει η δύσκολη ώρα να αποχαιρετήσουν, ως ποδοσφαιριστές, τα γήπεδα. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών προνοώντας για το μέλλον των μελών του κατάφερε να εξασφαλίσει μέσω του Cypria Provident Athletes’ Saving Plan από τη CNP CYPRIALIFE ένα εγγυημένο και υψηλά αποδοτικό αποταμιευτικό σχέδιο, το οποίο θωρακίζει τους ποδοσφαιριστές ώστε τα επόμενα βήματά τους να μην διαγράφονται αβέβαια. Το γραφείο Τύπου του ΠΑ.Σ.Π. απευθύνθηκε σε ένα από τα καταλληλότερα άτομα της εταιρείας ώστε να ενημερώσει τα μέλη του Συνδέσμου για τη σημασία του ευέλικτου σχεδίου. Ο Γιώργος Γεωργίου, διευθυντής υποκαταστήματος της CNP CYPRIALIFE, αναφέρθηκε στα πολλά πλεονεκτήματα που απορρέουν από το σχέδιο και τις δυνατότητες που υπάρχουν, εξηγώντας ταυτόχρονα γιατί η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί προνόμιο για τους ποδοσφαιριστές.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του αποταμιευτικού σχεδίου που προσφέρετε στα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών;

Το CYPRIA Provident Athletes’ Savings Plan, από τη CNP CYPRIALIFE, μέλος του ηγετικού ασφαλιστικού ομίλου CNP CYPRUS, είναι ένα σύγχρονο σχέδιο αποταμίευσης για τους ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, μέλη του Συνδέσμου. Στόχος του σχεδίου είναι να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές να αποταμιεύσουν ένα αξιόλογο ποσό κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, ώστε να μπορέσουν να κάνουν μια νέα αρχή όταν σβήσουν τα φώτα της ποδοσφαιρικής τους καριέρας στηρίζοντας έτσι τον εαυτό τους, αλλά και τους δικούς τους ανθρώπους. Το σχέδιο παρέχει σειρά πλεονεκτημάτων που περιλαμβάνουν:
Mεγιστοποίηση της απόδοσης των αποταμιευμένων ποσών. Αυτό γίνεται μέσω του κορυφαίου ασφαλιστικού οργανισμού CNP CYPRIALIFE, που διαθέτει πολύ μεγάλα κεφάλαια επένδυσης και την εγγύηση του μητρικού μας ομίλου, του Γαλλικού πολυεθνικού κολοσσού CNP ASSURANCES.
Eξασφάλιση του ασφαλισμένου ποσού σε περίπτωση απώλειας ζωής, ποσό που αποδίδεται στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Ευελιξία ώστε το προϊόν να μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τα διαθέσιμα χρήματα τη δεδομένη στιγμή.
Φορολογική αξιοποίηση, όπου υπάρχει περιθώριο του ωφελήματος έκπτωσης από τον φόρο εισοδήματος.
Σε σχέση με άλλες επιλογές που υπάρχουν στην αγορά, ποια είναι τα κίνητρα του συγκεκριμένου σχεδίου για έναν ποδοσφαιριστή;
Το συγκεκριμένο σχέδιο CYPRIA Provident Athletes’ Savings Plan, είναι το μοναδικό που υπάρχει στην Κύπρο για ποδοσφαιριστές. Δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών και δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη επιλογή στην αγορά. Όπως αναφέρθηκε και στην προηγούμενη απάντηση, υπάρχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και εξειδικευμένα ωφελήματα στον τρόπο που το πρόγραμμα αναπτύσσει την απόδοση των αποταμιευμένων κεφαλαίων και αυτό ενισχύει τη μοναδικότητά του.
Μπορείτε να μας αναφέρετε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τη χρονική διάρκεια και τα οφέλη που προκύπτουν τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα;
Το σχέδιο έχει τη δυνατότητα να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε μέλους του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών. Με υψηλά ποσοστά επένδυσης από την πρώτη στιγμή, με δυνατότητα επιλογής της διάρκειας, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το επενδυτικό προφίλ του κάθε ατόμου, είναι ένα σχέδιο πρωτοποριακό που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών. Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρο Νεοφυτίδη για την παραγωγική μας συνεργασία. Το όραμά του να διασφαλίσει -στο μετρό του δυνατού- τον Κύπριο ποδοσφαιριστή, γίνεται πράξη μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όπως αυτή.

Γιατί ένας ποδοσφαιριστής που έχει φθάσει στη δύση της καριέρας του να επιλέξει το συγκεκριμένο σχέδιο;
Η στιγμή του τέλους, η στιγμή που τερματίζεται μια αθλητική επαγγελματική καριέρα, είναι η πιο δύσκολη για έναν ποδοσφαιριστή. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών αυτό το γνωρίζει καλά και έτσι φρόντισε ώστε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να απευθύνεται σε όλα τα μέλη του. Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν μπορούν να έχουν μια πρόσθετη δυνατότητα οικονομικής στήριξης και αξιοπρεπούς διαβίωσης μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής τους διαδρομής. Εκείνοι που ενδιαφέρονται μπορούν να το επιλέξουν και να το διαμορφώσουν στα μέτρα των δικών τους αναγκών, μαζί με τους εξουσιοδοτημένους από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών, αποκλειστικά για αυτό το σχέδιο, εξειδικευμένους ασφαλιστικούς συμβούλους Λάζαρο Ιακώβου και Σταύρο Γεωργίου, στοιχεία των οποίων μπορούν να δοθούν από τον ΠΑ.Σ.Π. Η ουσία είναι πως το σχέδιο CYPRIA Provident Athletes’ Savings Plan, από τη CNP CYPRIALIFE, δίνει νέα οικονομική προοπτική σε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή που αποσύρεται από τους αγωνιστικούς χώρους. Και τον κάνει να νιώθει σιγουριά και ασφάλεια για το επόμενο στάδιο της ζωής του.