Δίχως ίχνος αμφιβολίας, ένα σημαντικό κομμάτι στην πίτα της επιτυχίας της ΑΕΚ στο πρώτο μισό της σεζόν, ανήκει στον Κέναν Πίριτς. Ο Βόσνιος τερματοφύλακας, ο οποίος είναι αλήθεια ότι στο ξεκίνημα είχε αμφισβητηθεί, αλλά πλέον, ένεκα των εξαιρετικών του εμφανίσεων, άπαντες πίνουν-όχι απλά νερό, αλλά και-κρασάκι στ’ όνομά του.
Ο 28χρονος πορτιέρο της ομάδας της Λάρνακας παρέθεσε μία μίνι-συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας, μιλώντας για την πορεία σε Κύπρο κι Ευρώπη, καθώς επίσης και τον εαυτό του.

-Κέναν, το πρώτο μισό της σεζόν ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ, με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία σε Κύπρο κι Ευρώπη. Πού αποδίδεις αυτή την πετυχημένη πορεία;

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την πορεία μας και στις δύο διοργανώσεις. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι πολύ καλή. Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι η ομαδικότητα, ότι είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι».

-Για την ΑΕΚ είναι μια μεγάλη…ιστορία το πρωτάθλημα. Μπορεί φέτος να το κατακτήσει; Θεωρείς ότι έχετε όλα τα εχέγγυα για να πετύχετε αυτόν τον μεγάλο στόχο; 

«Ναι, φυσικά. Έχουμε μεγάλες πιθανότητες να τερματίσουμε στην πρώτη θέση και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Λίγες ομάδες έχουν την ευκαιρία γι’ αυτό, οπότε θα το δούμε μέχρι το τέλος. Θα έχει πάντως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

ΑΕΚ: Στην πεντάδα των κορυφαίων ο Πίριτς | Goal News Cy

-Πώς βίωσες την ευρωπαϊκή πορεία;

«Ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Ήταν δύσκολο να παίζεις στο Γιουρόπα Λιγκ και να έχεις ταυτόχρονα και τους αγώνες στο πρωτάθλημα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν μέρος της ομάδας μου και στις δύο διοργανώσεις».

-Τι πιστεύεις για τα νέα παιχνίδια με τη Ντνίπρο;

«Πιστεύω ότι θα είναι και πάλι δύσκολα παιχνίδια. Είναι καλύτερη ομάδα τώρα σε σχέση με το καλοκαίρι, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε ξανά θετικά αποτελέσματα».

-Τι συζητάτε στα αποδυτήρια για την Ευρώπη; Από τη μια ο ρεαλισμός κι από την άλλη τα…όνειρα!

«Δεν το βλέπουμε έτσι. Εστιάζουμε πάντα στο επόμενο παιχνίδι μας γιατί είναι το πιο σημαντικό».

– Είναι αλήθεια ότι στο ξεκίνημα της σεζόν είχες αμφισβητηθεί, ωστόσο όσο περνάει ο χρόνος παρουσιάζεσαι όλο και καλύτερος, έχοντας κερδίσει την αναγνώριση απ’ όλους. Πού οφείλεται αυτό;

«Χαίρομαι που είχα καλά παιχνίδια. Προσπαθώ κάθε φορά να είμαι καλύτερος. Θέλω πάντα να κάνω το καλύτερο δυνατό, οπότε ελπίζω να συνεχίσω να τα καταφέρνω και στο μέλλον».

-Πώς αισθάνεσαι εδώ στο νησί μας; Ήταν πιο εύκολη η προσαρμογή για σένα, νοουμένου ότι αγωνίστηκες κι έζησες και στην Ελλάδα ή βρίσκεις διαφορές;

«Η Κύπρος είναι πολύ ωραία. Η Λάρνακα είναι μικρότερη πόλη από την Αθήνα και μου αρέσει. Η γυναίκα μου και τα αγόρια μου είναι εδώ και απολαμβάνουμε ηλιόλουστες μέρες στην Κύπρο όλο το χρόνο»!

Πίριτς... ο αναντικατάστατος! | Sportime

-Μιας κι έχουμε γιορτές, τι θα ήθελες να σου φέρει ο Άγιος Βασίλης;

«Θέλω ο Άγιος Βασίλης να μου φέρει μια καλή baby sitter! Δεν είναι εύκολο να φροντίζουμε δύο αγόρια χωρίς τις οικογένειές μας».

 

Ανδρέας Βεντούρης